Videó

Videó: Egészen elképesztő látványt nyújt a vastag füstréteg Athén felett

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 12. 10:49

Athén déli részét vasárnap apokaliptikus füstfelhő borította be, amelyet a görög főváros közelében tomboló erdőtűz okozott. A közösségi médiában közzétett videókon az Athéntól délre fekvő Glifadában az épületek fölött a napot is alig lehetett látni a sűrű füstpárnán át.

Korábban a lakosok elmenekültek otthonukból Varnava faluban, miközben a tűzoltók a forró és szeles időjárás miatt gyorsan terjedő erdőtűz megfékezésével küzdöttek. Több mint 250 tűzoltó 12 repülőgép és 7 helikopter támogatásával küzdött a délután fellángolt tűzzel, amely gyorsan elérte az Athéntól 35 kilométerre északra fekvő falut.

„A falut pillanatok alatt körbevette a tűz. Nagyon szeles az idő. Egy pontból indult, és hirtelen az egész falut körbevette” – idézte föl egy lakos. A tűzoltók az Athéntól nyugatra fekvő Megara város közelében lévő erdős területen is oltottak. Görögország több más régiójában is magas riasztási fokozatot rendeltek el vasárnap és hétfőn a tűzveszély miatt. 

Több száz erdőtűz tört ki idén nyáron Görögországban, ahol a rekordmeleg tél után az eddigi legmelegebb júniust és júliust regisztrálták.

 

#Videó#athén#görögország#erdőtűz#tűz#tűzoltók#füst

Címlapról ajánljuk