Videó

Drámai videó: ilyen, amikor eléd csapódik be egy bomba

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 12. 11:11

Drámai videón látható az a pillanat, amikor izraeli bomba talált el egy lakóházat vasárnap a Gáza övezet egyik külvárosában, Sheikh Radwanban. A csapás egy palesztint megölt, több másikat pedig megsebesített – közölték palesztin orvosok. A videót rögzítő operatőr a Reutersnek elmondta, hogy az izraeli hadsereg értesítette a lakosokat, hogy csapás várható a környéken.

Az izraeli hadsereg közölte: az előző 24 órában mintegy 30 Hamász-célpontra mért csapást, köztük katonai építményekre, páncéltörő rakétaindító állásokra és fegyverraktárakra.

Izrael az éjjel kiterjesztette az evakuálási parancsot a Gáza övezet déli részén fekvő Khan Júniszban, így több tízezer palesztin lakos és kitelepített család kényszerült elhagyni otthonát a sötétben, miközben tankok robbanásai visszhangoztak körülöttük.

A háború tavaly októberi kitörése óta közel 40 ezer palesztin halt meg a gázai-izraeli offenzívában, és a gázai egészségügyi minisztérium szerint a halálos áldozatok száma napról napra nő. A gázai egészségügyi tisztviselők szerint a legtöbb halálos áldozat civil, de Izrael szerint legalább egyharmaduk harcos. Izrael azt állítja, hogy 329 katonát vesztett Gázában.

 

#Videó#izrael#gáza#palesztin#háború#bomba

Címlapról ajánljuk