Videó

Videón a jemeni Hudajda kikötő bombázása, égig érő lángnyelvek és fekete füst borítja az eget

rtl.hurtl.hu

2024. július 22. 12:16

Fekete füstfelhők és lángok emelkedtek a magasba a jemeni Hodajda kikötőjében vasárnap, miután izraeli vadászgépek egy nappal korábban a térségben lévő húszi terrorrezsim katonai célpontjaira mértek csapást. A szombati csapás egy nappal azután történt, hogy az Irán által támogatott húszi lázadók dróncsapást mértek Izrael gazdasági központjára, Tel-Avivra. A kikötő megtámadásának 6 áldozata van.

Az izraeli katonai szóvivő szerint a kikötőt a húszik arra használták, hogy fegyverszállítmányokat fogadjanak Iránból. Az Izraeltől több mint 1700 kilométerre lévő célpontok között a szóvivő szerint kettős felhasználású helyszínek is voltak, így az energetikai infrastruktúra is károsodott.

A támadásban hat ember meghalt, 80 másik pedig megsebesült – közölték vasárnap jemeni egészségügyi források a Reuters hírügynökséggel. Mindannyian civilek voltak. Izrael tájékoztatta a szövetségeseket a csapás előtt, amelyet a hadsereg szerint izraeli F-15-ös vadászgépek hajtottak végre. Ezek mind épségben visszatértek bázisukra.

#Videó#jemen#húszi#támadás#háború#kikötő#izrael#tel aviv

Címlapról ajánljuk