Videó

Kincsek az archívumból: már 1998-ban, iskolásként is elképesztően jól rappeltek a Fekete Vonat tagjai

rtl.hurtl.hu

2024. július 2. 21:37

1998-ban a Fókusz is beszámolt egy friss zenei formáció, a Fekete Vonat megalakulásáról – annyira új és egyedi volt a trió által bevezetett roma rap, hogy a kiadók figyelmét is azonnal felkeltették, és egy ötéves szerződéssel indították karrierjüket. Hol tanultak, hova jártak bulizni, és hogyan képzelték el jövőjüket 26 éve a tagok, L.L. Junior, Fatima és Beat?

Az együttes hamar hatalmas sikereket ért el: első, a zenekarról elnevezett albumuk platinalemez lett, és az eredeti trió másik két lemeze, a Város másik oldalán és a 2001-es Harlemi éjszakák is hamar aranylemez minősítést kapott. A sikerek ellenére azonban a zenekar eltűnt a színről, és 2004-ben már Beat nélkül jelentkeztek negyedik sorlemezükkel.

Megalakulásuk 25. évfordulóján, tavaly ismét összeálltak egy Aréna-koncertre, és egy új dalt is kiadtak. Nagy terveik voltak, azonban a telt házas koncert végül veszteséges lett, így a zenekar végleg feloszlott, Beat pedig reménytelen anyagi helyzetbe került az elmaradt bevétel miatt. A nagykoncert botrányos utóéletét a Fókusz is bemutatta:

#Videó#ezen a napon#fekete vonat#Fatima#l.l. junior#Beat#rap#roma#Kultúra

Címlapról ajánljuk