Videó

Hidegrázós timelapse felvétel a kaliforniai erdőtűzről

rtl.hurtl.hu

2024. június 18. 9:56

A videókon látható, hogy Colusa megyénél és Soda Baynél hatalmas füstfelhők emelkednek a levegőbe. A Los Angelestől északnyugatra égő erdőtűz a hatóságok szerint hétfő óta több mint 14 ezer hektáron égett. Mintegy 400 tűzoltó 70 tűzoltóautóval és két buldózerrel felszerelve küzdött a tűzzel a hétvégén, de az közel sincs megfékezve – jelentette a Los Angeles megyei tűzoltóság.

A tűz a kaliforniai Gormantól délre, Los Angelestől nagyjából 96,5 km-re északnyugatra található. Az erdőtűz megfékezésére tett erőfeszítéseket súlyosan hátráltatja a magas hőmérséklet, az alacsony páratartalom és az erős szél – tette hozzá a Los Angeles megyei tűzoltóság. Az erdőtűz elpusztított egy gumiboltot is a kaliforniai Gormanban, csak kiégett járművek és törmelék maradt.

Az új-mexikói Ruidoso városának tisztviselői hétfőn azonnali evakuálásra szólították fel a helyi lakosokat, mivel egy gyorsan terjedő erdőtűz fenyegette a települést. 

Kérjük, ne próbálják összeszedni a holmijukat vagy megvédeni otthonukat, menjenek most!

– közölték a ruidosói hatóságok a Facebook-oldalukon. Szemtanúk felvételei örökítették meg a South Fork tűz súlyosságát, amelyet a helyi média szerint hétfő reggel észleltek először Ruidoso falutól nyugatra. Az erdőtűz azóta több mint 4917 hektárra nőtt, a lakosoknak több további településen is fel kell készülniük az evakuálási parancsra – közölte a helyi média.

#Videó#erdőtűz#kalifornia#tűz#tűzoltó#Új-Mexikó#leégett#evakuálás#katasztrófa

Címlapról ajánljuk