Videó

Videó: Így néz ki Puma DiCaprio, a Los Angelesben ólálkodó nagymacska

rtl.hurtl.hu

2024. május 24. 11:32

A feleségével és kétéves kisfiával tett esti séta után a Los Angelesben élő Vladimir Polumiskov már éppen nyugovóra akart térni, amikor az autójától néhány méterre egy fiatal, egészségesnek tűnő pumát vett észre. A veszélyes ragadozó egy faágon ücsörgött.

„Balra néztem valamiért, és akkor láttam, hogy egy hatalmas puma van tőlem körülbelül 4-5 méterre, ami megdöbbentő volt. Amikor szülő vagy, és ott állsz egy kétéves gyerekkel, akiről tudod, hogy bármelyik pillanatban elszaladhat, nagyon nehéz. Mindenhol ott vannak, és ez ijesztő. Visszatettem őt az autós ülésbe, és nagyon gyorsan felvettük a videót, hogy az emberek higgyenek nekem” – idézte fel a férfi a Reutersnek.

A legmegdöbbentőbb a találkozásban az volt, hogy a macskán nem volt jeladós nyakörv – tette hozzá Polumiskov. „Miféle puma lehet ez, ha nincs rajta nyakörv? Ez azt jelenti, hogy még nem tudnak erről az állatról a hatóságok.” A férfi „Puma Dicaprio”-nak nevezte el a nagymacskát a jóképűsége miatt.

Nem ez volt a férfi első találkozása egy vaddal, másfél éve is járt arra egy nagymacska. Ám P-22-t, a város szeretett pumáját különböző egészségügyi problémák miatt el kellett altatni. A szakértők azóta meglátogatták a családot, és nekilátnak a nagymacska tanulmányozásának, hogy többet tudjanak meg róla. Ehhez megpróbálják elfogni és GPS-es nyakörvvel ellátni.

#Videó#los angeles#puma#vadállat#nagymacska

Címlapról ajánljuk