Videó

Világklasszis sportolónőkkel babázhatunk mostantól

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 10:29

A hétszeres Grand Slam-bajnok Venus Williams és Mary Fowler ausztrál labdarúgó is egyike annak a kilenc sportolónak, akik képmására Barbie-baba készült. A Mattel játékgyártó ezzel az akciójával a női sportolói példaképekre szeretne rávilágítani a párizsi olimpia előtt.

Szerdán mutatták be a babákat, mindegyikükhöz egyedi kiegészítők is tartoznak. Fowler babája kesztyűt visel és egy focilabdát tart a kezében, míg Williams babája, amely teljesen fehér teniszruhába öltözött, napellenzőt és fülbevalót visel, és egy miniatűr ütő is tartozik hozzá.

A világklasszis sportoló azt mondta, reméli, hogy a babával motiválni tudja a fiatal lányokat a sportolásra. „El sem tudom képzelni az életemet sport és játék nélkül” – mondta Williams a babával a kezében, majd hozzátette: 

Szeretném, ha más fiatal lányok is átélnék azt a felbecsülhetetlen élményt, amit a sportolás jelent, és azt, amit megtanít, amit magaddal viszel belőle, nemcsak abban a pillanatban, hanem egész életed hátralévő részében. Szerintem nagyon fontos, hogy a lányok sportoljanak.

Estelle Mossely francia ökölvívó, Ewa Swoboda lengyel sprinter, Susana Rodriguez spanyol orvos és paratriatlonista, Federica Pellegrini olasz úszó, Christine Sinclair kanadai futballista, valamint Alexa Moreno és Rebeca Andrade mexikói és brazil tornászok azok, akikről még készültek Barbie babák.

A Barbie babák egyébként idén ünneplik 65. születésnapjukat és a Mattel játékgyártónak nem titkolt célja az, hogy a következő generációval megszerettessék a sportot. Krista Berger, a Barbie vezető alelnöke azt mondta: „Azzal, hogy rávilágítunk ezekre az inspiráló sportolókra és történeteikre, reméljük, hogy támogatni tudjuk azt a meggyőződést, hogy minden fiatal lány megérdemli a lehetőséget, hogy az álmait valóra váltsa.”

 

#Videó#barbie#baba#Játék#Sport#párizs#olimpia#sportoló

Címlapról ajánljuk