Videó

Videón a varázslatos cica: sajátjaként neveli a fiókákat, minden bajtól megóvja őket

rtl.hurtl.hu

2024. május 14. 11:40

A macska szent meggyőződése, hogy a fiókák az ő kicsinyei. Ölelgeti, tisztogatja őket, puszikat oszt a kicsinyeinek, és viszi őket a kis cicaházukba, amelyet a gazdája épített nekik.

Ritkán látott eset, hogy egy macska nevel frissen kikelt fiókákat. Az Erbil melletti kisvárosban élő macska viszont szentül meg van győződve arról, hogy a fiókák az ő kicsinyei. A macska ölelgeti, tisztogatja őket, puszikat oszt a kicsinyeinek, és viszi őket a kis cicaházukba, amelyet a gazdája épített nekik.

Hamad, az állatok gazdája azt mondta, hat éve él vele a cica és kezdetben igyekezett elkerülni, hogy az immár felnőtt macska a fiókái közelébe kerüljön, mert attól tartott, hogy kárt tesz bennük, vagy megeszi őket, de meglepetésére mást tapasztalt, és rájött, hogy a macska érdeklődik a fiókák iránt, és játszani akar velük.

„Kiscica volt, amikor a kertemben találtam rá. Elkezdtem neki enni adni, így sikerült háziasítani. Azóta sem hagyta el a házamat” – mondta Hamad, majd hozzátette: „Vettem néhány csibét a piacon, és hazahoztam őket. Elkezdett elvegyülni velük. Eleinte féltem, mert azt hittem, hogy megeszi őket. Eltaszítottam, de ő folyton visszajött hozzájuk. Ekkor jöttem rá, hogy anyaszerepet akart betölteni náluk.”

A macska kedvenc étele a fagylalt, de megeszi a takarmányt, az árpát és a búzát is. Hamad azt mondja, hogy más macskák is vannak a kertjében, de az ő cicája soha nem enged más macskát a kicsinyei közelébe, megóvja őket minden bajtól. Hamad szerint a macska az elmúlt hat évben több mint 100 fiókát nevelt fel.

„A macska jobb szerepet játszik a csibék felnevelésében, mint a csirke. Nagyon jól gondoskodik róluk. Kilenc csibe közül csak egy halt meg, a többit jól neveli” – részletezte.

A tulajdonos szerint az egyetlen dolog, ami elszomorítja, az a macska halála lesz. Az Irak északkeleti peremén, zömmel kurdok által lakott régió sikátoraiban és környékükön gyakran látni kóbor állatokat, például macskákat és kutyákat. A menedékhely hiánya miatt általában arra várnak, hogy állatbarátok hazavigyék vagy etessék őket.

 

#Videó#irak#cica#macska#fióka#állat

Címlapról ajánljuk