Videó

„Nagyon megráz a halála” – már egy éve nincs velünk Vágó István

rtl.hurtl.hu

2024. április 29. 6:33

Vágó István az RTL 25. születésnapján, 2022 őszén utolsó nagy interjújában beszélt az életéről, pályájáról és annak egyik legmeghatározóbb műsoráról, a Legyen Ön is Milliomos című vetélkedőről. Vágót Vitray Tamás fedezte fel 1975-ben a Magyar Televízió Riporter kerestetik című vetélkedőjében, ahová Vágó vegyészmérnökként jelentkezett. Tucatnyi nyelven beszélt, négyből felsőfokú és szakmai nyelvvizsgája volt. A tudomány mellett a művészetek és a szórakoztatás is érdekelte, basszusgitározott a Favágók együttesben. 2023. április 29-én hunyt el, 74 évesen.

Sebestyén Balázs Vágó István mellett vált főműsoridős műsorvezetővé. Vágó halála előtt néhány nappal beszéltek telefonon, akkor azt mondta, jó egészségnek örvend.

Ő tényleg az a fajta tévés volt, aki úgy adta át a stafétabotot, hogy mindig bátorított, mindig támogatott  

– emlékezett a műsorvezető. A Fókusz alábbi riportjával állított emléket Vágó Istvánnak. A riportban Sebestyén Balázs, Rózsa György, Szegvári Katalin is felidézi Vágóról őrzött emlékeit, és archív felvételeken megszólal felesége, Vágó Judit is, aki elárulta, mivel vette le őt a lábáról Vágó István. Idézik magát az ikonikus műsorvezetőt is, aki az RTL-nek adott utolsó interjújában úgy fogalmazott:

Vissza szoktam volt nézni magam (…), és arra jöttem rá, hogy ez egy nagyon ellenszenves pasi, nem lesz ennek jó vége!

#Videó#sebestyén balázs#ezen a napon#halál#vágó istván#vitray tamás#Kvíz#legyen ön is milliomos#gyász#rózsa györgy#szegvári katalin

Címlapról ajánljuk