Videó

Megdöbbentő videót rögzített egy kijevi virágüzlet térfigyelő kamerája az orosz rakéta becsapódásáról

rtl.hurtl.hu

2024. március 22. 9:28

Oroszország az elmúlt hetek legnagyobb rakétatámadását hajtotta végre csütörtökön Kijev és a környező régiók ellen, legalább 17 ember megsebesült, iskolákat, lakóépületeket és ipari létesítményeket rongáltak meg a rakéták. Egy virágüzlet kamerája felvette a támadást. A rakétatámadás és a virágüzlet körül még mindig szétszórt üvegszilánkok ellenére a vásárlók még nyitvatartási idő előtt is bementek csokrokat vásárolni – mondta az üzlet tulajdonosa a Reutersnek. 

Az ukránlégierő közölte, hogy védelmi rendszere lelőtte az összes beérkező rakétát, amelyeket az ukrán főváros elleni hasonló támadások 44 napos szüneteltetése után lőttek ki az oroszok. Úgy tűnik, hogy a legtöbb kárt a lehulló törmelék okozta. 

A hatóságok szerint legalább 13 ember megsérült Kijev különböző részein, és további négy a környező régióban. Egy 11 éves kislányt is kórházba szállítottak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a múlt héten azzal vádolta Kijevet, hogy támadásokkal akarta megzavarni az orosz elnökválasztást, amely hat évvel hosszabbította meg hatalmát. Putyin azt mondta, hogy Ukrajna büntetést fog kapni ezért.

 

#Videó#ukrajna#kijev#oroszország#háború#rakétatámadás#virág#orosz-ukrán háború#térfigyelő kamera

Címlapról ajánljuk