Videó

Térfigyelő kamera vette fel, ahogy izraeli légicsapás ér egy autót

rtl.hurtl.hu

2024. március 21. 9:07

Az izraeli erők három palesztint megöltek, egy másikat pedig megsebesítettek egy légicsapásban a megszállt ciszjordániai Jenin városában szerdán – közölte a palesztin egészségügyi minisztérium

Az izraeli hadsereg közölte, hogy egy repülőgép Jenin térségében egy autóban ülő négy palesztin harcost talált el, köztük az Iszlám Dzsihád két magas rangú tagját, akik izraeliek elleni támadásokat vezettek.

A térfigyelő kamerák felvételein látszik, hogy egy forgalmas úton egy autó hirtelen lángokba borul, majd letér a pályáról. Egy másik autó, amely az ellenkező irányból közeledett, megáll és visszatolat.

A gázai háború októberi kitörése óta Izrael fokozta a katonai rajtaütéseket Ciszjordániában, ahol az erőszak már több mint egy éve tart. Az ENSZ nyilvántartása szerint október 7. óta legalább 358 palesztint öltek meg ott az izraeli erők vagy telepesek, az áldozatok negyede gyerek.

Gáza, Ciszjordánia és Kelet-Jeruzsálem azon területek közé tartozik, amelyeket Izrael az 1967-es közel-keleti háborúban foglalt el, és ahol a palesztinok egy része fegyvert ragadott, hogy ellenálljon az izraeli katonai uralomnak.

 

#Videó#izrael#palesztin#légicsapás#autó#robbanás#háború

Címlapról ajánljuk