Videó

3 napra fent rekedt a fán a papagáj

rtl.hurtl.hu

2024. március 20. 10:10

A ritka kis házikedvencnek számító papgáj a Lewisville tó közelében egy fán ragadt, de végre biztonságban hazaérhetett. A háromnapos mentési akcióban a tűzoltók több önkéntessel együtt másztak fel a fára, de még az állat tulajdonosai bevetettek mindent, sikertelenül. Senki sem gondolta volna, hogy végül a riporter lesz a hős, aki kiment tudósítani az esetről. Hogy hogyan? Nézze meg a videót. 

„Amikor ideértem, Samba végre lejjebb jött, a gazdája azt mondta, nagyon éhes, de nem érdeklődött kedvenc csemegéje, a mogyoróvaj iránt sem. Szerencsére 3 gyerekes anyukaként mindig van nálam valami rágcsálnivaló, elővettem egy kis zacskó chipset, és ez megtette hatását” – mesélte a riporter.

A katalán ara papagáj három napig nem vett tudomást semmijen élelemről és minden mentési kísérlet félresiklott, de a chipsnek nem tudott ellenállni. Gazdája is meglepődött, azt mondta, nem szokott kedvencének gyorskaját adni, de nagyon megkönnyebbült.

„Három napja nem aludtam jól, mert olyan nekem, mintha a gyerekem lenne. Próbálkoztunk a tűzoltósággal, fára mászni, étellel lecsalogatni. Nem szoktam neki chipset adni, de most jól jönnek neki a kalóriák” – mondta Giulio Ferrari, a papagáj gazdája.

A 15 éves madár éhes és fáradt volt, a sólymok is megtámadták, míg a fán volt, de már biztonságban van.

 

#Videó#papagáj#mentés#tűzoltók#usa#állat

Címlapról ajánljuk