Videó

Videón, ahogy Kim Dzsongun furcsa mozdulatokkal instruál egy rakétakilövést

rtl.hurtl.hu

2024. március 19. 8:51

Észak-Korea állami műsorszolgáltatója, a KRT kedden felvételeket és állóképeket sugárzott Kim Dzsongun vezetőről, amint a nyugati régióban tüzérségi egységek több rakétavetővel végrehajtott lőgyakorlatát felügyeli.

A KRT szerint a gyakorlatokat hétfőn hajtották végre, és a szupernagy többszörös rakétavetők valódi háborús képességeinek tesztelésére, valamint a kezelők harci moráljának és készenléti állapotának javítására irányultak.

A jelentés egy nappal azután érkezett, hogy Dél-Korea és Japán közölte, Észak-Korea több rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt a tengerbe, ami az első ilyen rakétakísérlet volt az elmúlt két hónapban.

Kim a tüzérségi erők modernizálására és növelésére szólított fel az állami média szerint, kiemelve a rakétavetők stratégiai feladatait, mint a háborús előkészületek központi csapásmérő eszközeit.

Úgy tudták, hogy a földi Paradicsomban élnek. Most mégis mindent kockára tesznek, hogy kijussanak onnan. Már elérhető az RTL+ előfizetői számára a Szökés Észak-Koreából című dokumentumfilm, amely az On The Spot ajánlásával érkezett az RTL streaming platformjára. 

#Videó#kim dzsongun#rakéta#háború#észak-korea#lőgyakorlat

Címlapról ajánljuk