Videó

Kilométereket gyalogolt az eltűnt kétéves kisfiú, 24 óra után találtak rá

rtl.hurtl.hu

2024. március 19. 10:25

A romániai Tudora község közelében vasárnap eltűnt kétéves gyermeket 24 órás keresés után élve találták meg. Egy kolostor közelében volt, egyedül, egy fa mellett. A rendőrjárőr, aki észrevette, azonnal mentőt hívott, és a kisfiút a botoșani-i kórházba szállították. Több százan keresték őt a sűrű, erdős területen.

A kisfiút több kilométerre találták meg attól a helytől, ahol március 17-én egy erdészeti hivatal térfigyelő kamerái rögzítették, miközben egyedül sétált az úton. A mentőszolgálat munkatársai azt mondták, vizes volt a ruhája, rémült volt, reszketett, enyhe kihűlésben szenvedett.

Több mint 300 ember – több megye rendfenntartói, helyiek és a szomszédos területek lakói –  fáradhatatlanul keresték őt. Nyomkövető kutyákat, járműveket, két helikoptert és hőkamerás drónokat is bevetettek a kereséshez.

A riasztás vasárnap 15 órakor vette észre a nagymama, hogy a fiú eltűnt. A nő, aki csecsemőkorától fogva nevelte a fiút, az unokájával egy ismerősét látogatta meg. A kicsinek azonban valahogy sikerült kijutnia a kapun át az utcára.

„Mikor kimentem, mindenhol őt kerestem. Elment” – mondta Maria Radu, a fiú nagymamája.

A gyermek édesanyja és édesapja kora reggel tért vissza az országba az Egyesült Királyságból, mindketten ott dolgoznak. Sahar, a fiú apja az eltűnéskor azt mondta: „Isten adta nekem, és remélhetőleg Isten vissza is adja őt.”

A kisfiút a Botosani kórházba vitték, ahol orvosok vizsgálják.

2022. novemberében egy péri tanyáról tűnt el egy 6 éves kislány, akit egy motoros siklóernyős talált meg, épségben. A kislány azt mesélte, hogy a kutyája után indult el a sűrű ködben, de nem talált haza. Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg:

#Videó#románia#eltűnt#gyerek#megtalálták#keresés

Címlapról ajánljuk