Videó

Zsarolóvírussal lopták el az adatait és csaltak ki pénzt Kabát Petitől

rtl.hurtl.hu

2024. február 19. 15:29

Netes bűnözők áldozata lett Kabát Péter és kedvese, Róka Adrienne még 2016-ban. Az Újpest focistájának számítógépét egy zsarolóvírus támadta meg. 72 órán belül 500 dollárt, azaz akkor árfolyamon közel 140 ezer forintot kellett fizetniük a bűnözőknek ahhoz, hogy visszakapják személyes dokumentumaikat és fotóikat.

Közel hetvenezer fájl volt a Kabát Peti gépen, amikor 8 évvel ezelőtt netes bűnözők áldozata lett. Nem csak fontos szerződések, de a játékos egész pályafutását megörökítő fotók, és a közös nyaralásokról készült emlékek is elérhetetlenné váltak. A focista azonnal szakemberhez vitte a gépet. Felkeresték az ország egyik legjobb adat-visszaállítással foglalkozó cégét, de nem vállalta a feladatot. Mondván, ez a vírus rendkívül bonyolult és egyelőre ismeretlen Magyarországon.


Nem volt egyszerű, de Kabát Petiéknek sikerült kifizetni a zsarolóknak a pénzt, ám a fájloknak nagyjából csak a 70 százalékát tudták helyreállítani. Feljelentést nem tettek, mert az elkövetőket ilyen esetben nagyon nehéz megtalálni. Pedig ha sikerül, akár 5 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik őket.

#Videó#ezen a napon#Fókusz#zsarolóvírus#kabát peti#róka adrienne

Címlapról ajánljuk