Videó

Szoboszlai Dominik: Imádok itt lenni, jó minden egyes alkalommal idejönni, ha lehetne, minden hónapban jönnék

rtl.hurtl.hu

2023. október 15. 16:48

Közel került a magyar válogatott, hogy kijusson a labdarúgó Európa-bajnokságra. A szerbek elleni szombati meccs után csoportelső a csapat. Szoboszlai Dominik csapatkapitány a meccs után azt mondta: a sikert ők jobban akarták.

Hatvanezer néző, telt ház előtt fogadta a szerbeket a magyar válogatott szombat este a Puskás Arénában. Egy hónappal ezelőtt Belgrádban győzni tudott Marco Rossi csapata az erősebbnek tartott szerb válogatott ellen. Most a huszadik percben Varga Barnabás találatával szereztek vezetést a magyarok. Tizenhárom perc múlva válaszoltak a szerbek. Alig egy perc múlva ismét a magyarok következtek. Az egyébként jobb lábas Sallai tizennyolc méterről ballal, bombagólt rúgott a jobb felső sarokba. Ez maradt a végeredmény.

A Liverpool középpályása, a csapatkapitány Szoboszlai Dominik arról beszélt, hogy a meccs végén elszabadultak ugyan az indulatok, de a játékosok többségét sikerült lenyugtatni.

Valószínűleg lesz olyan meccs, amikor nekem fog elmenni az agyam, és másnak kell lenyugtatnia. De ezért vagyunk egy csapat, ezért imádok itt lenni, ezért jó ez a közösség és ezért jó minden alkalommal idejönni, haza.

A szerbek szövetségi kapitánya a mérkőzés után azt mondta, szerinte nem a jobb csapat győzött. A magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi szerint a magyar játékosok abban voltak jobbak, hogy nagyobb volt a szívük.

Olyan fiúkat láthatott a közönség, akik alkalmanként meghaladták a saját fizikai és technikai korlátaikat, és ezt el kell ismerni a javukra

– mondta Marco Rossi.

A magyar válogatott tizenhárom ponttal továbbra is vezeti a csoportot. Ha jövő kedden nyer a litvánok ellen idegenben, akkor már a két hátralévő meccs eredményétől függetlenül egyenes ágon kijut a jövő évi Európa-bajnokságra.

#Videó#Sport#football#labdarúgás#magyar válogatott#foci#szoboszlai dominik#marco rossi

Címlapról ajánljuk