Videó

Videó: hatalmas hullámokkal érkezik a hurrikán Floridába

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 29. 20:51

A szörfösök még a vízen vannak, de a parton már az ítéletidőt várják.

Az Idalia trópusi viharként vasárnap még Kubában okozott jelentős károkat és komoly esőzést, majd a Mexikói-öböl térsége felett hurrikánná erősödött. A várakozások szerint szerda reggel érheti el az Egyesült Államok területét, és Florida északnyugati részét érintheti a legsúlyosabban.

Az állam északnyugati partvidékének településein homokzsákokkal készülnek, és az alacsonyabban fekvő területekről kiköltöztették az ott élőket. Tampa és St. Pete-Clearwater nemzetközi repülőtereket kedden lezárják.

A Reuters riportere elmondta, hogy kedden még kimerészkedtek szörfösök a partra, de ahogy közeledik ez egyre veszélyesebb lesz. Bár a videóban arról beszél a riporter, hogy a vihar által keltett hullám csak pár lábnyi lesz, Ron DeSantis floridai kormányzó egy keddi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy ha ez a hurrikán dagálykor érkezik, akkor 8-12 méteres hullámok is lehetnek, ami különösen veszélyes a parton tartózkodók számára. A víz pedig megemelkedhet az óceánparton 4 méterrel is. Mindemellé nagyon erős szelet várnak, akár 140-150 km/h-s széllökések is lehetnek.

#Videó#florida#idalia#hurrikán#desantis#hullám#vihar

Címlapról ajánljuk