Videó

„Nyilván nem egy ráncos öregasszonyra várnak, pedig ők is ráncosak és öregek” – miért választanak az idősebb férfiak fiatalabb nőket?

Szeifert-László MónikaSzeifert-László MónikaJuhász FlóraJuhász Flóra

2023. július 16. 18:54

Gyakori jelenség, hogy a férfiak 10-20 évvel fiatalabb nőt keresnek párnak. Aki harmincas, negyvenes vagy ötvenes nőként próbált már randizni, az szinte biztos, hogy belefutott már ebbe, de bármilyen korosztály megtapasztalhatja, hogy nála jóval idősebb férfiak ostromolják. De vajon mi lehet ennek az oka? Tényleg annyi lenne, hogy a „friss gyümölcs, az mindig finom”? És vajon mit keres egy nő egy idősebb férfiban?

„A friss gyümölcs, az mindig finom” – foglalta össze a jelenség hátterét egy budapesti férfi az rtl.hu-nak, bár azt is megjegyezte, hogy sok a „vén perverz”. Más viszont azt gondolja, hogy az ember a partnerében is a saját fiatalságát keresi. 

Valóban fiatalosabbnak, energikusabbnak érezhetik magukat ilyenkor a férfiak, bár azt sokuknak meg kell szokniuk, hogy az ifjabb nők saját akarattal rendelkeznek, így az atyáskodást nem mindenkor viselik

mondta korábban a Webbetegnek Kiss Kornélia, klinikai szakpszichológus. 

Volt, aki arról beszélt, hogy ez egy alapvetően mentális probléma a férfiaknál, más szerint pedig nem akarnak egy „ráncos öregasszonnyal” együtt lenni, legalábbis ezt gondolják, miközben  természetesen a férfiak is öregszenek, csak erről nem vesznek tudomást. 

„Az idősebbek még tudnak udvarolni”

Van, akinek meggyőződése, hogy az illemnek lehet köze a nők és férfiak közti korkülönbségnek. Egy idősebb úr szerint:

Az idősebbek még tudnak udvarolni. A mai fiatal nekiront a hölgynek azt' kész.

Szerinte régebben tisztelték és becsülték a nőket, ami ma már nincs így. De ezzel nem mindenki ért egyet. Amikor arra kérdeztünk rá, hogy mi lehet az oka annak, hogy egy fiatalabb nő kifejezetten az idősebb férfiak társaságát keresni, egy hölgy azonnal rávágta:

Pénz!

Olykor azonban apakomplexus is állhat a háttérben, de az is lehet, hogy annak az úrnak van igaza, aki egyszerűen így foglalta össze a véleményét:

Furcsa a férfi, a nők még furcsábbak, a mai világ meg nagyon furcsa.

Ha kíváncsi arra, mit mondtak még a témáról a fővárosiak, nézze meg a fenti videónkat.

Nyitókép: A Playboy 2017-ben elhunyt alapító-főszerkesztője, Hugh Hefner a 80. születésnapját ünnepli Barcelonában három Playboy-lánnyal – Fotó: Euroimagen / Avalon / Getty Images

#Videó#idősebb férfi#fiatalabb nő#vonzódás#pénz#apakomplexus#utca embere#ma#Életmód

Címlapról ajánljuk