Videó

A háttérben fehér ló legelt, Pintér Tenya dalra fakadt, az elhunyt fotója összetört – ezen a napon tartották Gábor Zsazsa felejthetetlen temetését

rtl.hurtl.hu

2023. július 13. 6:28

Két éve rendezték Gábor Zsazsa legendákhoz méltó temetését. A hamvak márkás szövetzsákba kerültek, cigányzenekar húzta a nótát, a búcsúbeszédbe belecsörgött a herceg mobiltelefonja, végül pedig összetört az elhunyt bekeretezett fotója. Öt évvel a halála után helyezték végső nyugalomra Budapesten Hollywood egyik legnagyobb sztárjának a hamvait. Gábor Zsazsa búcsúztatásának néhány eleme olyan meglepő és extrém volt, mint a színésznő élete maga, de azért erre senki sem számított. 

A  99 évesen elhunyt világsztár búcsúztatóján ott volt  a ValóVilágból ismert Molnár Anikó, valamint a magyar lovasszínház vezetője, Pintér Tenya is. Ő magával hozott egy fehér lovat is, aki nyugodtan legelészett a sír közelében. 

Frederic Von Anhalt herceg, Gábor Zsazsa férje kezdte a búcsúbeszédet, aki elmondta, ez nem egy hagyományos temetés, hanem inkább egy ünnep, amelyen Hollywood egyik legismertebb celebjére emlékeznek. 

A férj nem a hagyományos módon, hanem egy világmárka szövetzsákjába csomagolta a hamvakat, majd asszisztense segítségével ő helyezte a sírba. Mellé tette Zsazsa fiatalkori fotójával díszített párnáját és felesége egykor Magyarországról hozott hatalmas rózsafűzérét is. Végül kedvenc színű rózsájából helyezett egy koszorút a sírba, majd csókokat küldött neki. Zsazsa szerette a sárga és rózsaszín virágokat, így ezekkel borították be a sírt. 

A herceg rendezgette a koszorúkat, ekkor dőlt le Zsazsa emlékfotója és tört össze az üvege. A megható ceremónia sem úgy ért végett, ahogy általában szokott. Zsazsa férje arra kérte a cigányzenekart, hogy játsszák el felesége kedvenc zenéjét, Liszt Ferenc klasszikusát. A végső búcsú így sokak szerint igazolta Gábor Zsazsa egyik kedvenc mondatát: 

Nem az a fontos, hogy igaz legyen, csak beszéljenek rólam.  

Bár a temetés óta  már eltelt két év még mindig nagy a tülekedés Gábor Zsazsa örökségéért. Csak úgy záporoznak az üzenetek Frédéric Von Anhalt telefonjára, amióta kiderült, hogy nincs törvényes örököse a Gábor Zsazsa által hátrahagyott mesés vagyonnak.

#Videó#gábor zsazsa#temetés#pintér tenya#Frederic Von Anhalt#molnár anikó#budapest#ezen a napon

Címlapról ajánljuk