ValóVilág

A villalakók szülőkké váltak - Lássuk, mire képesek a babák!

rtl.hurtl.hu

2016. szeptember 14. 15:28

Miután a lányok kiválasztották a potenciális apa jelölteket, először Erzsike néni, majd hat csecsemő érkezett a Villába, és kezdetét vette a papás-mamás játékhét. Annak ellenére, hogy a kisbabák szíve nem dobog, pont ugyanúgy működnek, mint az igazi csecsemők.

A villalakókhoz hétfőn Nagy Józsefné Erzsike érkezett, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karáról. Erzsike feladata az volt, hogy felkészítse a villalakókat a szülővé válásra, illetve elmondja nekik, hogyan kell viselkedni a csecsemőkkel.

A kisbabákat nagyjából három óránként kell megetetni. A szoptatás folyamata nemcsak a táplálékbevitel miatt fontos a csecsemőnek, hanem a biztonságérzetük miatt is, hiszen ha csecsemő érzi az anyuka közelségét, és hallja a szívhangját, egyből megnyugszik.

 


A csecsemők 3,25 kilogrammot nyomnak, és pont ugyanúgy működnek, mint az élő babák. Néha sírnak, néha nevetnek, éhesek, szomjasak; pelenkázni, ringatni, büfiztetni kell őket, és persze szeretni is.

A babák testébe bele van építve egy computer, ami nemcsak megjeleníti a kicsik szükségleteit, hanem rögzíti is.

Az újdonsült villa szülők karórát is kaptak a babákhoz. Ez azért fontos, mert ha a karórákat lecsippantjuk, a csecsemő érzi, hogy akarunk vele valamit csinálni, a computer pedig rögzíteni tudja a gondozási műveletet.
 

 


A kisbabák rögzítik azt, hogy a szüleik hogyan bánnak velük, így a harmadik nap végén az adatok kiértékelhetőek. Éppen ezért kell figyelni arra, hogyan kell elaltatni, tisztába tenni, vagy éppen megetetni a babát.

Ezeket a csecsemőket nem érheti víz, így TILOS őket mosdatni, ha pedig a villalakók teljesen elhanyagolják a baba gondozási műveleteit, a program automatikusan leáll.

Valószínűleg a legnehezebben betartható szabály amit Erzsike felvázolt nem más, mint az, hogy a gyermekek közelében nem szabad csúnyán beszélni!

 

 

#ValóVilág#rtlii#zseri#soma#dávid#dina#evelin#ati

Címlapról ajánljuk