ValóVilág

Eljött a közvetlen harc ideje a nagy taktikusnak

rtl.hurtl.hu

2012. január 11. 21:58

A lakók közül Seherezádét, Esztert és Petit is többen ajánlották a Kiválasztottnak. Mivel a jel a Veterántól esett legrosszabbul Kingának, ezért őt hívta ki párbajozni.

Ez történt a Kihíváson

Kinga úgy érzi, nem gyengítette le a zöld kendő viselése, inkább kiegyensúlyozott és erős lett tőle. A Kiválasztott szeretne visszajelzést kapni a nézőktől, hogy szeretik őt és nagyon szeretne visszamenni a Villába. A riportszobában azt is elmondta, hogy biztos benne, a többiek megbeszélték előre, hogy ő kapja a zöld kendőt, taktika áldozata lett, de egyáltalán nem bánja, mert végre erősnek érzi magát.

Az esélyesek között szerepel a három jelrakó, Seri, Eszter és Péter, de még az egykori barát, Attila is. A legdurvább konfliktusok utóbbival zajlottak le a Villalét közel négy hónapja alatt. Attila nem akarta elmondani az igazat arról, hogy miért éppen Kingával zördül össze ilyen gyakran és ilyen durván, de annyit elárult, hogy van valami vonzás-taszítás kettejük viszonyában, de már tudja, hogy el kell engednie ezt az egészet. Amikor szerelmi cívódásnak fogta fel a vitákat, akkor is tudta, hogy egyoldalú. Kinga azt mondta, nagyon szereti Attilát és fontos neki, ezért találja meg őt újra és újra.

Eszterrel már az elején sem szimpatizált a Kiválasztott, akadt konfliktusuk bőven. Kinga minősítette a Cristofelhez való vonzódását, aztán Eszter kihúzta a gyufát azzal, hogy kiejtette „ikertestvérét”, Dyát. Kinga az utóbbi időben már nem érezte, hogy pattognának a szikrák Eszter és közte.

Seherezádéval is akadtak összezördüléseik, főleg az elején, legutóbb viszont Gergő távozása után kerekedett ki egy csendesebb, de meghatározó konfliktus, amikor Vera a titoklevélben azt írta, hogy Kinga közeledni akart Gergőhöz. Egyik lány sem tagadta Lilu előtt, hogy van köztük feszültség, Seri abszolút esélyes lehet a zöld kendőre.

Petivel nem nagyon volt konfliktusa Kingának, a Rendőrakadémia hete az első, amikor valamit együtt csinálnak. De ő is benne lehet a kalapban, hiszen jelet rakott a lányra. Kinga végül úgy döntött, hogy a zöld kendőt Peti kapja, mert tőle rosszul esett a jel, szerinte a Veterán sunyi és alattomos, aki mindig ki akar bújni a Párbaj alól és ez nem fair. Most már nem is tud.




Az Összefoglaló eseményei

A Villalakók Seherezádé és Attila produkciójára ébredtek, a Keserű méz felvétele szólt a hangszórókból, amit hangos nevetés, együtt éneklés és fintorok kísértek. De nem sokáig nevethettek a hallottakon, mert kezdődött a Rendőrakadémia következő tanítási napja. Attila nem tanult rendesen, amiért nemcsak őt, hanem Pétert is megbüntették, mert nem felügyelte társát beosztása szerint, majd kiderült, hogy mindenkit sújt a revans: éjszakai őrséget kell tartaniuk, elsőként Seherezádénak és Verának. Igazoltatásból feleltek a Villalakók, de Eszter és társa, Fecó az igazoltatott előtt vitatkoztak, ami nem illő a társakhoz, az ezredes elégedetlen volt velük. A következő körben a feladat az volt, hogy Attilát körözze Kinga és Péter. Attilának az volt a dolga, hogy álljon ellen az igazoltatásnak. Peti elvesztette a türelmét és ordítozni kezdett a körözött személlyel, amitől még Kinga is zavarba jött és kizökkent a szerepéből. Harsány nevetés kísérte a jelenetet, az ezredes úr is kíváncsi volt, vajon komoly volt-e ez a reakció a Veterántól vagy sem? Kiderült, Péterből a helyzet hozta ki ezt az agresszív megnyilvánulást.

A következő óra a forgalomirányításról szólt, a rendőri karjelzéseket vették át elsőként. Attila nem akarja rendesen megtanulni a leckét, de Fecó és Vera nagyon lelkesen sajátítják el a hallottakat és látottakat. Vera és Fecó kitüntetést kapott, ezzel együtt egy csík járt a váll-lapjukra, Vera és Seri pedig megnyerte az ügyeletes tiszt és tiszthelyettes pozícióját is.

A Villalakók tanácsokat adtak Kingának arról, hogy kit vigyen ki párbajozni? Peti kis hezitálás után Serit tanácsolta arra hivatkozva, hogy kevés olyan Párbaj volt, amikor egyenlő felek mérkőztek meg egymással, ők pedig hasonló típusú csajok, a harc méltó lenne Kingához. Fecó Petit ajánlotta, mert bent erős embernek gondolják, és ha a Cselszövő legyőzi, akkor a döntőre is esélyes lehet. Eszter magát ajánlotta. Seri is önfeláldozóan állt a kérdéshez, tanácsa alapján őt magát kellene kivinnie. Vera az Attila-Peti párost robbantaná, szerinte közülük kellene választania. Csaba Esztert ajánlotta, vagy Serit. Attila semlegesnek vallotta magát, nem akart segíteni. Majd odavetette: vigyél ki engem, ha mersz.

Vera előléptetése nem igazán tetszett Attilának és Péternek, ezért szabotázs-akciókba kezdtek. Ellopták Vera váll-lapját és nem hajlandóak szót fogadni neki. A lány azonnal tudta, kik a tettesek, de mindketten tagadtak. Vera nyerni akar, ezért komolyan vette az őrszolgálatot. Attila és Peti kimentek az udvarra, hogy kibillentsék Verát a nyugalmából, pedig össze is verekedtek a cél érdekében. A taktikusok a naplót is ellopták, amiben az ügyeletes tiszt lejegyezte a vétségeket. És beleírtak. Attila szerint úgy, ahogy igazából ki kellett volna tölteni.
#ValóVilág#rendőrakadémia#eszter#kinga#csaba#vera#seherezádé#fecó

Címlapról ajánljuk