ValóVilág

Belevaló Világ szavazás leírása és szabályai

rtl.hurtl.hu

2010. december 9. 16:32

Az IKO Produkció és a Telekom New Média Zrt. által szervezett Belevaló Világ szavazás szolgáltatás leírása és szabályai.

I. ALAPFOGALMAK:
Belevaló Világ szavazás

A 2010. december 9-én induló új, emelt díjas SMS alapú szolgáltatás: a Belevaló Világ szavazás
. A szolgáltatás lényege, hogy egy szavazás keretében a résztvevők sms-ben szavazhatnak az általuk választott, műsorelemre vagy témára, amit viszont szeretnének látni a képernyőn a következő adások valamelyikében. Az érvényesen leadott szavazatok után a résztvevő részt vesz a nyeremények kisorsolásában.

A Belevaló Világ szavazás
szolgáltatás szervezője az IKO Produkció és a Telekom New Media Zrt.(továbbiakban TNM).

Résztvevők
Az emelt díjas sms-ben a szavazást igénybevevő személyeket a későbbiekben résztvevők -ként definiáljuk.

II. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA:

1. A szavazás általános bemutatása:


A Cool tévé által sugárzott Belevaló Világ szavazás szolgáltatás célja, hogy a résztvevők szavazatukkal a számukra legszimpatikusabb, legérdekesebbnek tartott műsorrészt vagy témát beszavazzák egy következő adásba; a leadott szavazatok alapján kerülnek kiválasztásra a következő műsor tartalmi részei. A sorrend megállapítása a résztvevők által leadott db számok összesítés után alakul ki, azaz a véleménynyilvánítás döntően befolyásolja a műsor menetét
és az abban szereplő témákat, műsorelemeket.

2. A szolgáltatás igénybevételének menete és megvalósulása
- bármely hazai mobiltelefon-szolgáltató, bármely ügyfele, aki olyan előfizetői vagy kártyás csomaggal rendelkezik, melyből emelt díjas SMS üzenet küldésére van lehetőség, a szolgáltatást igénybe tudja venni (az SMS díja 95 Ft ÁFA-val);
a. A résztvevő számára igénybevehető szolgáltatás menete:
 A résztvevők a televíziós adásból értesülnek az szavazáshoz tartozó kódokról, amelyekből elküldik az általuk legszimpatikusabbnak véltet (VV1, VV2, VV3, VVA, VVB, VVC, VVX, VVY, VVZ) a 06-91-331-321-es telefonszámra (95 Ft ÁFA-val)
Az emelt díjas SMS-ben szavazó résztvevő szavazatától függetlenül, minden esetben válasz sms-t kap vissza az TNM-től, mely egy általános köszönetnyilvánítást tartalmaz.

3. A szolgáltatás időtartama
A Belevaló Világ szavazás a szolgáltatást igénybevevő személyek irányából 2010. december 9-én 23:00 órától minden nap a műsor végezetéig tart, mely időszak végén az IKO Produkció vagy TNM döntése értelmében - újabb bejelentést követően - határozatlan ideig az elő adás alatt meghosszabbítható; erről az elő adában a műsorvezető tájékoztatja a nézőket. Ezen időszak minden napján, tehát napi 24 órában van mód a szolgáltatás igénybevételére.
Az egyes adásokhoz tartozó időszakok kommunikálása minden esetben az élő műsorban történik meg; az egyes műsorokban a műsorvezetők által ismertetett időpontig tartanak az egyes etapok, azaz amikor a műsorvezető az élő adásban ismerteti a nézőkkel, hogy a szavazást lezárta; abban az esetben a bejelentést követően érkező szavazatok a következő élő adásban közölt lezárásig számolódnak az egyes eseményekhez.
Példa:
Az első etap kezdés: 2010. október 16. 19:30 – első etap lezárás: az élő adásban ismertetett időpontig
A második etap kezdés: az első etap lezárását követően a következő élő adásban ismertetett időpontig
Az utolsó élő adás lezárását a műsorvezetők közlik.
Magyar RTL Televízió Zrt. valamint a Telekom New Média Zrt. fenntartja a jogot arra vonatkozólag, hogy egy-egy etapon belül részeredményeket közöljön, illetve az egyes etapokon belül rész szavazásokat inditson és zárjon le, ebben az esetben az elő televíziós műsorban elhangzó időpontok az irányadók. Az egyes esetleges rész szavazások is minden esetben véleménynyilvánítások amelyek döntően befolyásolják a műsor menetét és az abban szereplő előadók személyét.

III. NYEREMÉNYEK, AZ EREDMÉNYEK KÖZZÉTÉTELE, NYERTES
1. A nyeremények
A Belevaló Világ szavazás adása után a szavazók között az adásban ismertettek alapján nyereményeket sorsolunk ki. Minden élő adásban a nézőkkel és szavazókkal képpel és elhangzással ismertetjük az egyes nyereményfa struktúrát.
A Belevaló Világ szavazás leendő kisorsolt nyertesét az TNM telefonon kiértesíti nyereményük tárgyáról, illetve a nyeremény átvételének feltételeiről. A szavazás eredményének meghatározásakor (lezárás, sorrend, arányok) illetve a nyeremények sorsolása közjegyző jelenlétében történik, melyről jegyzőkönyv készül.
Azok között a magyar állampolgárságú résztvevők között, akik helyes formában adták le a Belevaló Világ szavazásban szavazatukat, a TNM a számítógépes véletlenszerű algoritmus segítségével kisorsolja a nyerteseket.

A heti nyereményekről a résztvevők az adásból értesülnek. Heti nyereményét azok között a résztvevők között sorsolunk ki, akik az egyes heti szavazási etapokba érvényes szavazatot küldtek be az előadókra.
A nyertes hiteles és teljeskörű azonosítását követően az IKO Produkció vagy megbízottja juttatja el/adja át a nyereményeket. A nyeremények átadásáról televíziós felvétel készülhet, melyen nyertesnek a nyereményátadása rögzítésre kerül, amelyről az IKO Produkció által sugárzott Cool csatorna korlátozás nélkül bemutathat. Az adás időpontjáról felek direktben állapodnak meg.
3. A nyertes definiálása
Nyertesnek ismeri el a TNM azt a résztvevőt , aki az alábbi három információ közül legalább kettővel rendelkezik:
• ismeri az adott telefonszámot, ahonnan a szolgáltatást igénybe vette, illetve ezzel a telefonszámmal tudja igazolni, hogy ő vette igénybe a Szolgáltatást és azt bemutatja;
• ismeri az előfizető vagy a kártyatulajdonos nevét, illetve ezzel a névvel tudja igazolni, hogy ő vette igénybe a Szolgáltatást és azt bemutatja;
• ismeri a nyertes SMS küldésének időpontját, illetve ezzel tudja igazolni, hogy ő vette igénybe a szolgáltatást.
A kisorsolt nyertes minden esetben az informatikai rendszerben található hívószámon (ahonnan érkezett a szavazat) hívja vissza TNM; közjegyző jelenlétében a sorolás után és azt jegyzőkönyvben rögzítik.
4. A nyertes kiértesítése:
A Belevaló Világ szavazás kisorsolt nyertesét a TNM telefonon kiértesíti nyereményük tárgyáról, illetve a nyeremény átvételének feltételeiről. Amennyiben a nyertes telefonon nem elérhető (nincs térerő, külföldön tartózkodik, ki van kapcsolva, nem veszi föl, stb), a kiértesítést az TNM operátorai 30 napon keresztül, napi két alkalommal, különböző napszakban kísérlik meg.
5. A nyeremények kifizetésének feltétele:
A sikeres kiértesítés alkalmával beazonosított nyertes a személyes adatait az alábbiak szerint köteles megadni:
 név; anyja neve; születési hely és idő;
 személyi igazolvány szám és adóazonosító jel
 A beazonosított nyertes személyesen vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazással ellátott személy útján egyeztethetnek a nyeremény átvételéről a Bp. XXII. Nagytétényi u. 29 sz. alatt, a Magyar RTL Televízió Zrt. illetve a Telekom New Media Zrt.. székhelyén.
A nyeremény átvételekor igazolnia kell a nyertesnek, hogy az általa a játékban használt telefonszám egyenlege (számlája) rendezve lett, díjtartozása az operátor felé nem áll fenn.
A nyertes a nyeremény átvételével hozzájárul, hogy nevét és személyét (értve ezalatt kép vagy tv-s megjelenést, szereplést) az IKO Produkció valamint a Telekom New Media Zrt. promóciós célokra felhasználhatja. A nyertesnek a promóciós szereplésekre a játék lezárását követően 90 napig (szükség szerint; előre egyeztetett időpontban) rendelkezésre kell állnia.

6. A nyeremény-igény érvényesítésének időtartama:
A nyeremények érvényessége 30 nap, azaz amennyiben ezen idő alatt az IKO Produkció vagy TNM nem tudja elérni a nyertest, vagy az elért és értesített nyertes ezen idő alatt sem veszi át nyereményét, úgy az alábbi szabályok érvényesek:
 a nyertes nyereménye át nem vett nyereménynek minősül, a nyereményt közjegyző jelenlétében a TNM újra kisorsolja azonos adatbázisból.

IV. A SZOLGÁLTATÁS technikai kivitelezése; SZAVATOSSÁG, GARANCIA
A Belevaló Világ szavazás önálló számítástechnikai rendszeren fut. A rendszer a mobil szolgáltatóktól zárt bérelt vonalakon bonyolítja a be-, és kimenő SMS forgalmakat.
A TNM az SMS-ek feldolgozását, a válasz SMS-ek tartalmát saját hardware, és sofware rendszerén belül kezeli.
A szolgáltatáshoz kapcsolódó nyereményjáték előírásoknak megfelelő lebonyolítását a TNM a mindenkori hatályos törvények és jogszabályok betartásával szavatolja.
Az IKO Produkció és a TNM a résztvevők személyes adatait a mindenkor hatályos adatvédelmi előírások szerint kezeli.

Ügyfélszolgálat, információk, elérhetőségek
A szolgáltatással kapcsolatban a TNM (1) 371-4820-as telefonszámon elérhető ügyfélszolgálatánál lehet érdeklődni 0-24 óra között. A TNM a beérkező kérdéseket, észrevételeket feldolgozza és az egyes hívókat minden esetben visszahívja, a beérkező észrevételekről, kérdésekről a TNM ügyfélszolgálata egyedi sorszámmal ellátott listát vezet. TNM ügyfélszolgálata a hívó által megadott hívószámon hívja vissza az ügyfeleket.


Kelt: Budapest, 2010. december 7.

Címlapról ajánljuk