Vállalati hírek

Adománygyűjtő akcióval támogatja az RTL az SOS Gyermekfalvakat

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 28. 11:52

Október 7. az állami gondozásban élő gyermekek napja, ebből az alkalomból az RTL adománygyűjtő akcióval segíti a kezdeményezést elindító SOS Gyermekfalvakat. Október 2-a és 6-a között minden hétköznap a Fókusz műsorában a szervezet szakembereinek áldozatos munkájáról, a gondozott gyermekek mindennapjairól és a nevelőszülőség jelentőségéről láthatnak szívhez szóló riportokat a nézők. Az adománygyűjtéshez bárki csatlakozhat, ha elküldi a 60-as számot SMS-ben a 13 600-as telefonszámra, vagy a 13 600-as telefonszámot tárcsázva megadja a 60-as kódot. 

Az SOS Gyermekfalvak 2021-ben indítványozta, hogy október 7-e az állami gondozásban élő gyermekek napja legyen. Az egyesület immár harmadik éve szervez megmozdulásokat e jeles dátum alkalmából, és ahogy az előző években, az RTL idén is teljes vállszélességgel áll a nemes ügy mellé.

Az alapítvány idei kampányának középpontjában a nevelőszülőség áll. Célja, hogy ismertebbé és elismertebbé tegye ezt a szakmát, és megmutassa annak valódi oldalát. A szervezet ugyanakkor egy országos problémára is igyekszik rávilágítani: ahhoz, hogy minden gyermek szerető családban nőhessen fel, 2000-nél is több nevelőszülőre lenne szükség. A súlyos nevelőszülő-hiány szemléltetésére az SOS Gyermekfalvak munkatársai 2000 darab árvácskát osztanak ki október 7-én, szombaton Budapesten, a Nyugati téren. A rendhagyó akcióhoz az RTL lelkes önkéntesei is csatlakoznak.

Az október 2–6. között minden este adásba kerülő Fókusz-riportokból nemcsak az derül ki, hogy a szakemberek milyen erőfeszítéseket tesznek az aktuális problémák leküzdésére, hanem az is, milyen sokat jelent, ha a szervezetek biztos védőhálót nyújtanak a család nélkül élő gyermekeknek. A nézők megismerhetik a SOS Gyermekfalvaknál nevelkedett fiatalok nem mindennapi élettörténetét, akiknek, bár nagy fáradozások árán, de sikerült elindulniuk saját útjukon. A műsor továbbá olyan nevelőszülőket is bemutat, akik kamaszokat igyekeznek felkészíteni a nagybetűs életre.

A tudósítások ezenfelül rávilágítanak, hogy a szakemberek jelenléte és támogatása elengedhetetlen ahhoz, hogy a hátrányos helyzetben lévő fiatal felnőttek megtalálják helyüket a társadalomban, és egyenlő esélyekkel vágjanak bele a munkakeresésbe és a családalapításba.

Az RTL a tavalyihoz hasonló adománygyűjtési akciót szervez. A Fókusz nézői a 13 600-as telefonszámra küldött 60-as számmal, vagy a 13 600-as telefonszámot tárcsázva a 60-as kódot megadva sms-enként, illetve hívásonként 500 forinttal támogathatják a szervezetben szülők nélkül élő gyerekeket.  

A tavalyi RTL-es adománygyűjtő akciónak köszönhetően 5,5 millió forint gyűlt össze az SOS Gyermekfalvak javára. Az összeget az RTL további 10 millió forinttal egészítette ki.

#Vállalati hírek#adománygyűjtés#támogatás#sos gyermekfalvak#vállalati

Címlapról ajánljuk