Vállalati hírek

10.000 eurót adnak a legjobb sorozatötletért – 2023-ban is indul a Hypewriter!

rtl.hurtl.hu

2023. május 4. 10:30

A Paprika Studios és az RTL Magyarország 2023-ban is meghirdeti Kelet-Közép-Európa legnépszerűbb nemzetközi televíziós pitchfórum – sorozatötlet-pályázatát, a Hypewritert. Az immár ötödik alkalommal megvalósuló verseny célja, hogy felkutassa a legeredetibb, vadonatúj tévésorozat-ötleteket és tehetséges alkotóikat. A győztes díja 10.000 euró, pályaművéből pedig először forgatókönyv, majd ez alapján pilot epizód készül, amely az RTL Magyarország jóvoltából nagyközönség elé kerül.

Május 4-től egészen július 7-ig lehet jelentkezni a Hypewriter nemzetközi televíziós pitchfórum sorozatötlet-pályázatra, amelyet a Paprika Studios, Kelet-Közép-Európa legnagyobb, 9 országban önálló irodával jelen lévő televíziós műsorgyártója és a magyar televíziós piac meghatározó szereplője, az RTL Magyarország szervez.

A Hypewriter műfaji megkötés nélkül várja a legizgalmasabb televíziós sorozatötleteket és tehetséges alkotóikat. A pályakezdő és a tapasztalattal rendelkező forgatókönyvírók mellett olyan pályázókat is várnak, akik eddig leginkább csak saját maguk és környezetük szórakoztatására rukkoltak elő sorozatötletekkel.

A 2018-ban indult Hypewriter mára az új ötletekkel jelentkező alkotók egyik legjelentősebb nemzetközi fóruma. A verseny évről évre több száz beérkezett pályamű között dől el, melyek kelet-közép-európai régió mellett a világ minden tájáról érkeznek.

A pályaművek közül neves televíziós és filmes szakemberekből álló nemzetközi zsűri választja ki a legjobb nyolcat, amelyek alkotói meghívást kapnak az októberben Budapesten megrendezésre kerülő pitchfórumra. Az angol nyelven zajló döntő nem csupán verseny, de a résztvevők számára bemutatkozási lehetőség is egyben a szakmabeli meghívott vendégek, valamint a sajtó képviselői előtt. A döntősök szakmai felkészítésben is részesülnek, hogy minél többet kihozzanak magukból, illetve az ötletükből. 

10.000 eurót adnak a legjobb sorozatötletért – 2023-ban is indul a Hypewriter!

Az előző évek díjazottjai:

- A 2018-as Hypewriter nyertes, A hentes című noir krimi első epizódja már elkészült, és többek között Alföldi Róbert, Csuja Imre, Földes Eszter, valamint Hegyi Barbara szereplésével sikerrel mutatkozott be a nagyközönség előtt az RTL Most+-on.

- A 2019-ben első helyezett alkotás, a Golden Age az idei verseny kiírásával egyidőben lép megvalósítási fázisba: Ujj Mészáros Károly rendezésében ráadásul a pilot epizódot átugorva egyből egy teljes évad elkészül a Paprika Studios és az RTL Magyarország együttműködésében.

- A forgatókönyvíró-pályázat 2021-es nyertese az Angyaltrombiták című ötlet volt, amelynek első epizódját az Oscar-díjra jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekről című filmet is jegyző, Enyedi Ildikó rendezte. Az Angyaltrombitákat a 2022-es Hypewriter szakmai közönsége zártkörű vetítésen már láthatta, hamarosan pedig a nagyközönség is megtekintheti az alkotást     .

- 2022-ben a Pásztor Zolika felemelkedése és bukása című pályamunka nyerte el a fődíjat. A vidéki, ifjú lottónyertes igaz történetét elmesélő ötlet fejlesztése már elkezdődött, hogy mihamarabb a megvalósítási szakaszba érjen.

A korábbi évekhez hasonlóan a 2023-as versenyre is a világ minden tájáról lehet jelentkezni, a fődíj változatlanul 10.000 euró, valamint az ötlet teljes értékű pilotként történő elkészítése, majd közönség előtti bemutatása a Paprika Studios és az RTL Magyarország felajánlásaként.

Jelentkezés és további információk: www.hypewriter.tv

#Vállalati hírek#jelentkezés#közlemény#Hypewriter#ötlet#pályázat#nyertes#díjazás#vállalati

Címlapról ajánljuk