vállalati hírek

Augusztus 21-ig lehet nevezni az idei Hégető-díjra

rtl.hurtl.hu

2022. július 20. 11:19

A Hégető Honorka Alapítvány 2022-ben elsősorban azokat az alkotásokat várja, amelyek mozgókép vagy fotó-sorozat formájában mutatják be a háború különböző arcait, az arra adott emberi reakciót, a sokaknak mostanáig megkérdőjelezhetetlen szabadságot. A díj továbbra is teret ad a háborútól független társadalmi problémákat, illetve az ezekre adott lehetséges megoldásokat, válaszokat, sikeres történeteket bemutató alkotásoknak. 

Miután az elmúlt több mint két évre a koronavírus és annak hatásai nyomták rá a bélyeget, 2022-ben a háború szomorú árnyéka határozza meg a mindennapokat. Megmozdult az ország: humanitárius segítségnyújtással foglalkozó szervezetek, civilek, önszerveződő csoportok, vállalatok szervezték meg egyik napról a másikra a menekültek fogadását, ellátását, mentését. Voltak, akik a határnál fogadták a menekülőket, mások saját otthonaikban szállásolták el őket, és voltak, akik jótékonysági gyűjtőakciót indítottak.  A hazai sajtó munkatársai sokszor 0-24-ben, vállalva a sok esetben nem veszélytelen körülményeket, áldozatos munkával tudósították a nagyközönséget.

A díjra 2021. június 1. – 2022. július 31. között publikált, online vagy televízióban bemutatott alkotással (mozgókép vagy egyedi- és sorozatfotó – maximum 10 kép) lehet pályázni, 2022. augusztus 21-ig.

A pályázatokat idén is a Mészáros Antónia, Horvát János és Weyer Balázs újságírókból álló zsűri értékeli. A fénykép formájában beérkezett pályaműveket Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus bírálja el.

A Yettel hosszú évek óta támogatója a Hégető Honorka Alapítványnak, így a Hégető Honorka-díj intézményének, és ahogy a korábbi években, úgy idén is különdíjat ajánl fel egy alkotásnak.

Benyújtási határidő: 2022. augusztus 21.  

A pályázati kiírás részletei: https://www.facebook.com/HegetoHonorka/  

Pályázati feltételek:

  •  Az anyag formátuma: mozgókép vagy fotó, illetve sorozatfotó  
  • Az anyag terjedelme:
  • videó esetén: minimum 5 - maximum 30 perc  
  • fotó esetén: minimum 1 – maximum 10 darab fotó
  • Publikálás dátuma: 2021. június 1. – 2022. július 31.  

A pályázati anyag tartalmazza:  

  • a pályázó nevét, elérhetőségeit (telefonszám, e-mail cím)
  • a pályamű címét és szinopszisát
  • a megjelenés helyét és időpontját

A pályázatokat az alábbi oldalon lehet feltölteni: www.rtl.hu/hegetodij  

A filmek formátuma: YouTube-link vagy Vimeo-link

 A pályázattal kapcsolatos kérdésekkel Ignatovics Máriát lehet keresni az alábbi email címen: ignatovics@gmail.com  

A díj támogatói: RTL Magyarország, Hégető-család, Yettel Magyarország Zrt.

#vállalati hírek#hégető honorka alapítvány#hégető-díj#pályázat

Címlapról ajánljuk