Választás 2022

Kövér László: Akkorát estek arcra, mint az ólajtó, és ez már járt nekik

rtl.hurtl.hu

2022. május 16. 10:46

Bayer Zsoltnak árulta el, hogy idén azért örült jobban a Fidesz választási győzelmének, mert volt benne egy kicsi káröröm.

A HírTV Bayer show című műsorában a két Fidesz-alapító, Bayer Zsolt és Kövér László bel- és külpolitikai témákat feszegettek. A beszélgetésről a 24.hu írt. 

Eszerint a műsorvezető idézte a házelnök Európa-napon mondott beszédét, amelyből azt emelte ki, hogy Európa eszménye és valósága között még soha nem tátongott akkora szakadék, mint napjainkban.

Bayer Zsolt egyetértett, de kíváncsi volt ennek okára, Kövér László pedig elmagyarázta, hogy Európa nemzetállamainak és az EU-nak a vezetését is egy olyan politikai garnitúra tagjai vették át, akiknek sem szellemi képességeik, sem morális tartásuk alapján nem lenne ott a helyük, csak gyenge utánzataik elődeiknek, de már az is egy folyamat része, hogy egyáltalán ilyen fontos posztokra kerülhettek.

Kövér László házelnök a lap szerint kacarászott Bayer Zsolt felvetésén, hogy Fekete-Győr András azt ígérte, az Országgyűlés tekintélyének visszaszerzéséért fog dolgozni. Kövér László úgy látja: „az egész Momentum meg Fekete-Győr András az hűen mutatja a mai magyar ellenzék szellemi és erkölcsi állapotait.”

A házelnök azt is elárulta, idén azért örült jobban a Fidesz választási győzelmének, mert volt benne egy kicsi káröröm:

Na végre, azt kapták, amit megérdemeltek. (…) Akkorát estek arcra, mint az ólajtó, és ez már járt nekik.
 

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Választás 2022#bayer zsolt#kövér lászló#európai unió

Címlapról ajánljuk