Választás 2022

Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert egyformán tartják felelősnek az ellenzéki kudarcért

rtl.hurtl.hu

2022. április 19. 12:25

Ez derült ki a kormányközeli Nézőpont Intézet felméréséből.

Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert is az aktív szavazók  57 százaléka tartja felelősnek az ellenzék választási vereségért  – idézi a Nézőpont Intézet friss közvélemény-kutatását a Magyar Nemzet.

A felmérés szerint Gyurcsány Ferencet a baloldali választók 33 százaléka, Márki-Zay Pétert pedig a 35 százalékuk tartja felelősnek az ellenzéki bukásért. Mindkét esetben a baloldal aktív szavazóinak 53 százaléka vélekedett úgy, hogy nem felelősek a kudarcért, tehát másban látják a vereség okát. A közvélemény-kutatás azt is kimutatta,  hogy a baloldali szavazók Gyurcsány Ferencet nagyobb mértékben okolják a kudarcért, mint Márki-Zay Pétert.

A Nézőpont Intézet idézett közvélemény-kutatásai 2022. április 4. és 6., illetve 2022. április 11. és 13. között ezer fő telefonos megkérdezésével készültek. A minta minden kutatás esetében reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint – írja a Magyar Nemzet.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Választás 2022#gyurcsány ferenc#márki-zay péter#nézőpont intézet#választás#ellenzék#ellenzéki összefogás#közvélemény-kutatás

Címlapról ajánljuk