Választás 2022

Hadházy Ákos: Az ellenzéki pártok rossz döntései miatt esett ki Szél Bernadett a parlamentből

rtl.hurtl.hu

2022. április 16. 9:15

A kormánypárti kétharmados többség mellett ezt tartja a választás legrosszabb következményének.

„A tisztességtelen feltételek mellett lebonyolított, elcsalt választás következményei közül a Fidesz ismét kétharmados többsége mellett Szél Bernadett kiesése a legigazságtalanabb és legfájóbb” – írta Hadházy Ákos független képviselő a Facebookon, aki a zuglói körzetből jutott be a parlamentbe.

Szerinte most az ellenzék egyik „legaktívabb, legelszántabb, legnépszerűbb és hiteles” tagja esett ki a parlamentből.

Ez szerinte az ellenzéki pártok rossz döntéseinek a következménye. Ez azért van, mert lehetett tudni, hogy Szél billegő körzetben indul, és hogy rossz országos eredmény veszíthet. Azonban a pártok egyezségének értelmében nem kerülhetett fel a listára a független képviselő.

Kiemelte, hogy Szél kiemelkedő eredménnyel nyerte meg az előválasztást, ami mutatja, hogy az ellenzéki szavazók mennyire értékelik a munkáját. Reméli és javasolja, hogy neki adják át Márki-Zay Péter át nem vett mandátumát.

Számomra különösen fájó Bernadett kiesése, mert sok fontos csatát vívtunk meg együtt. Az egyike volt azoknak, akik megértették, hogy a képviselői mandátumot mire és hogyan lehet, illetve érdemes használni a parlamenten kívül is

– írta.

Szél Bernadett további terveiről az RTL Híradó is készített riportot:

Nyitókép: Hadházy Ákos és Szél Bernadett 2018-ban. Fotó: Varga György / MTI

#Választás 2022#szél bernadett#hadházy ákos#parlament#kiesés#mandátum#márki-zay péter#ellenzék

Címlapról ajánljuk