Választás 2022

Jakab Péter szerint hónapokig mosták Márki-Zay Péter szennyesét

rtl.hurtl.hu

2022. április 5. 6:27

A Jobbik elnöke ismét az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet bírálta, szerinte az ő szavai vezettek a választási vereséghez.

A választások alatt sokszor beszéltek, és egyszer sem rejtette véka alá a véleményét Márki-Zay Péter kampányáról – erről beszélt Jakab Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfőn. A Jobbik elnöke, elmondása szerint, 120 településen járt, de sokszor nem a Fidesz politikáját, hanem az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szavait kellett magyaráznia. A politikus Gyurcsány Ferenccel együtt már a választás estéjén is élesen bírálta a hódmezővásárhelyi polgármestert.


Jakab Péter az ATV műsorában hétfőn megerősítette, nem térnek le a néppártosodás útjáról, szerinte, ha ez nincs, akkor ellenzéki összefogás sincs. Tudomása szerint tavaly 250 ezer bizonytalan szavazót sikerült meggyőzniük, de azt mondta, rájuk Márki-Zay Péter nem vigyázott, és attól féltek, hogy az ellenzék kormányfő-jelöltje „háborúba viszi a fiaikat”.

A Jobbik elnöke elmondta azt is, miért nem ment el az ellenzéki eredményváróra. Állítása szerint azért nem, mert mérges volt.

Hat hónapig „eleget mosták a miniszterelnök-jelölt úr szennyesét”.

Később Vona Gábornak is üzent, amikor azt közölte, ő nem mond le, mint négy éve a Jobbik akkori elnöke, aki szerinte „cserbenhagyta a sajátjait”.

Nyitókép: Czeglédi Zsolt / MTI

 

#Választás 2022#jobbik#jakab péter#márki-zay péter#választás#ellenzék#kampány

Címlapról ajánljuk