Választás 2022

A fehérorosz diktátor gratulált Orbán Viktornak

rtl.hurtl.hu

2022. április 5. 7:34

Aljakszandr Lukansenka korábban a rendőrökkel verette szét az ellene tüntető tömeget. 

Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország véreskezű diktátora is gratulált Orbán Viktor vasárnapi győzelméhez – számolt be a Hvg.hu.

Mint Lukasenka írta,

az újraválasztás fontos jele annak, hogy az emberek bíznak és támogatják a nemzeti érdekek védelmi melletti politikát, attól függetlenül is, milyen erős külső nyomás nehezedik az országra.

A lap szerint Lukasenka, aki korábban a rendőrökkel verette szét az ellene tüntető tömeget, üzenetében azt is közölte, örül, hogy a jelenlegi nehéz helyzetben is képesek együtt dolgozni a két ország javára.

Hétfőn táviratban gratulált Orbán Viktornak Vlagyimir Putyin orosz elnök is. 

A bonyolult nemzetközi helyzet ellenére a kétoldalú kapcsolatok további fejlesztése teljes mértékben az orosz és a magyar nép érdekeit szolgálja

– állt az üzenetben.

Oroszország február végén lerohanta a Magyarországgal szomszédos Ukrajnát, ahol már több mint egy hónapja véres háborút vívnak az orosz hadsereg egységei a NATO-országok, az Európai Unió valamint az Egyesült Államok támogatását bíró ukránokkal.

Nyitókép: Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök és Orbán Viktor miniszterelnök találkozója Minszkben 2020. június 5-én – Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

#Választás 2022#orbán viktor#fehéroroszország#aljakszandr lukasenka

Címlapról ajánljuk