Választás 2022

Üzentek az ellenzéki pártok: elkötelezettek az együttműködés mellett, de Márki-Zay Péter nevét nem írták le

Mohos MátéMohos Máté

2022. április 5. 10:34

Az elnökök közösen értékelték a kampányt.

Közleményt adott ki az ellenzéki összefogás hat pártja, a Momentum, a DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd. Arról adtak hírt: a pártelnökök közösen egyeztettek a kampány értékeléséről a választás másnapján, és továbbra is elkötelezettek az együttműködés mellett. Továbbá felvázolták „az előttünk álló időszak főbb feladatait és hat párt további együttműködésének kereteit.”

Szerintük nem lehet letagadni, hogy „a vasárnapi választáson Magyarország jövője szempontjából lesújtó eredmény született” és nem sikerült leváltani „a magyar történelem legkorruptabb kormányát.”

A választásokat követően kötelességünk levonni a tanulságokat is. Mivel a hat ellenzéki párt közös listával, közös jelölő szervezetként indult a választáson, ezt a munkát is közösen kell elvégeznünk

– írták.

Ígérik: mindent meg fognak tenni, hogy hasonló helyzet soha többé ne fordulhasson elő, mint a választásokon. A mind a hat párt által aláírt közleményben egy szó sem esik Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltről, vagy a mozgalmáról.

Megköszönték viszont az aktivisták munkáját – a miniszterelnök-jelölt ezt külön, saját Facebook-posztban tette meg. A pártvezetők reakcióiról a választások után az RTL Híradó is beszámolt.


Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Választás 2022#ellenzéki összefogás#párt#márki-zay péter#jobbik#dk#mszp#lmp#együtt

Címlapról ajánljuk