Választás 2022

Győztünk! – üzente Szanyi Tibor és az a párt, amelyik egy jelöltet sem tudott állítani

Mohos MátéMohos Máté

2022. április 4. 12:07

A Le az Adók 75%-ával és az ISZOMM számára úgy tűnik, az optimizmus a legfontosabb.

A VIII. kerületből posztolt Szanyi Tibor, a Baloldali Szövetség és az ISZOMM miniszterelnök-jelöltje a párt eredményváróján. Annyit írt: „Győztünk!” 

Később már keserűbb hangnemben kommentálta a választások eredményét: „A méltatlanok diadala az alkalmatlanok felett” – írta hétfői posztjában.

A párt nem tudott országos listát állítani, legsikeresebb egyéni jelöltjük a párt elnöke, Huszti Andrea volt, aki Debrecenben 1,21 százaléknyi szavazatot kapott. (Korábban tévesen 0 százalékot írtunk. A hibáért elnézést kérünk!)

A Baloldali Szövetség elképzeléseivel korábban cikkben is foglalkoztunk. A pártnak egy országgyűlési képviselője is volt Székely Sándor személyében, aki a következő ciklusban már nem ül be a parlamentbe.

Hasonlóan optimista volt a Le az Adók 75%-ával nevű libertárius párt elnöke, Ecsenyi Áron. A LA75 azt tervezte, hogy minden körzetben állít jelöltet, de se ez, se a listaállítás nem jött össze nekik.

Ecsenyi azt írta: „Győztünk, győzött az az oldal, ami azt mondta, nem lehet elvek nélkül politizálni. Nem lehet egy baloldali kormányt balról leváltani. Nem lehet a rossz állami újraelosztási önkényre egy másik pótapát kinevezni. Az ország megmutatta; valós alternatíva kell neki, nem pedig a politikus gyámjai közti csere-bere.”

Nyitókép: Szanyi Tibor / Facebook

#Választás 2022#szanyi tibor#iszomm#baloldali szövetség#győzelem#libertárius#lista

Címlapról ajánljuk