Választás 2022

A nyertes Orbántól még súlyosabb szankciókat kér Moszkva ellen a lengyel kormányfő

rtl.hurtl.hu

2022. április 4. 11:58

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót, amikor a magyar választásról kérdezték. 

Németország a fő késleltetője az Oroszország elleni nagyon határozott szankcióknak, nem pedig Magyarország – jelentette ki az MTI beszámolója szerint Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő hétfőn, az ukrajnai háború fejleményeiről szóló sajtókonferencián, miután a Fidesz vasárnapi győzelméről kérdezték.

A Moszkvával szembeni uniós intézkedéseket illetően a lengyel kormányfő aláhúzta: felesleges, hogy „Magyarországgal fedjék el azok szemét, akik az európai helyzetet homályosan látják". Arra kérte a sajtó képviselőit, hogy „ne próbálják mellékvágányra terelni a közvélemény figyelmét".

Morawiecki hangsúlyozta: Orbán Viktor miniszterelnök nem akadályozta az eddigi szankciókat, ezek „fő késleltetői valójában a nagy államok, amelyek üzleti kapcsolataikat féltik”.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor minden esetben beleegyezett az eddigi szankciócsomagokba. Újságírói kérdésre azt is elmondta: kérni fogja Orbán Viktortól, hogy támogassa az újabb, még súlyosabb szankciók kivetését Oroszországgal szemben.

Nyitókép: Mateusz Morawiecki egy 2022 április másodikán tartott sajtótájékoztatón. Mateusz Wlodarczyk/NurPhoto via Getty Images

 

#Választás 2022#orbán viktor#orosz-ukrán háború#szankciók#oroszország#mateusz morawiecki#lengyelország

Címlapról ajánljuk