Választás 2022

Nem működő világítás, fogalmatlan turistacsoport, hamis újságíró – íme az idei választás eddigi legnagyobb galibái

Mohos MátéMohos Máté

2022. április 3. 12:37

Volt, hogy mentőt kellett hívni a szavazóhelyiségbe.

A perui külképviseleten Limában megjelent egy magyar turistacsoport, aminek tagjai nem szerepeltek a választási névjegyzékben. A nyolc fős csoport egyik tagja nehezményezte, hogy nem szavazhattak, illetve ő volt az egyetlen, aki hajlandó volt magát a visszautasítottak jegyzékébe felvezetni, írja az NVI rendkívüli választási eseményeket listázó honlapja.

Délután fél egykor összesen kilenc ilyen eseményről tudni. Az elsőt fél nyolc körül jelentették be Budapest XIV. kerületében: Az épület nem volt megfelelő állapotban a szavazás megindításához. Világítás hiánya miatt a berendezést költöztetni kellett. 

Az épület üzemeltetője nem állt rendelkezésre a probléma megoldására, számoltak be.

Nem sokkal később bejelentették azt is, hogy egy idős választópolgár rosszul lett Kiskunfélegyházán, és elájult, a fejét is beütötte. Őt a kiérkező mentősök látták el.

További választási galibák:

  • Békéscsabán és Fábiánházán rosszul lett az SZSZB egy-egy tagja.
  • Bobán egy választó lett rosszul.
  • Vokányban az egyik szavazó kísérője a sajtó tagjának adta ki magát, de ezt nem tudta igazolni. Fotózni akart, nem engedték.
  • Konyárban és Etyeken a szavazóköri bélyegzők hibásodtak meg.

Nyitókép: Szavazók a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. Fotó: MTI / Rosta Tibor

#Választás 2022#választás#rendkívüli#peru#turista#világítás#szavazás#nvi

Címlapról ajánljuk