Választás 2022

Másfél kilométeres a szavazásra várók sora Stuttgartban, Londonban kétszáz méter

rtl.hurtl.hu

2022. április 3. 12:36

Külföldön is zajlik a választás. Sokan hosszú sorokat állnak végig, és van, akinek negyedmillió forintjába került, hogy szavazhasson. 

Stuttgartban nagyjából másfél kilométeres sorban várakoznak az emberek arra, hogy leadhassák szavazataikat az országgyűlési választásokon – írta a Telex. A lap olvasói beszámolókra hivatkozva közölte, hogy kora délelőtt óta folyamatosan nő a sor a német városban: 11 óra után nagyjából nyolcszáz méter volt, de alig fél óra múlva már majdnem a duplájára nőtt, és a sor negyed óra alatt alig ötven métert haladt.

A DW Magyar Facebook-oldalán közzétett videó szerint rengetegen állnak sorban a berlini magyar nagykövetség épülete előtt is. Ott 45 percet is várakozni kell.

A svéd fővárosban a Telex beszámolója szerint nagyjából 150 méteres a sor, és harminc percet kell várni arra, hogy a választók bejussanak a stockholmi nagykövetség épületébe. A lap információi szerint Londonban is sokan kezdték választással a napot: reggel kétszáz méter hosszú sort kellett végig várni, de három órával később már csak lézengtek a szavazók. Nem nagyon fogy viszont a sor a berni konzulátus előtt és Párizsban is rengetegen várakoznak a voksolásra.

A negyedmilliós voks

Feltehetően a legdrágább magyar voks az afrikai Malawiban élő Panni nevéhez kapcsolódik, aki a 24.hu beszámolója szerint 250 ezer forintnak megfelelő összeget költött el utazásra és szállásra, hogy a számára kijelölt szavazóhelyen, a lakóhelyétől 1600 kilométerre található dél-afrikai nagykövetségen leadhassa szavazatát.

Nyitókép: Facebook / DW Magyar

#Választás 2022#választás#országgyűlési választás 2022#london#stockholm#stuttgart#berlin

Címlapról ajánljuk