Választás 2022

Kutyaharapás után, vérző kézzel ment voksolni egy férfi, tűz ütött ki egy szavazóépületben

Mohos MátéMohos Máté

2022. április 3. 14:10

Rendkívüli események a szavazókörökben.

Ismét beszámolunk a rendkívüli eseményekről.

Korábban már hírt adtunk a szavazás közben történt rendkívüli eseményekről. Cikkünk óta sem állt meg az élet, még több ilyen eseményről tudósított a valasztas.hu.

Sopronban egy választópolgár jobb keze a névjegyzék aláírását követően és a szavazólapok átvétele után a erősen elkezdett vérezni. Elmondása szerint a kórházból jött, ahol kutyaharapás miatt volt. Szavazni abban a pillanatban nem tudott, de nagyjából negyed óra múlva már igen, miután a kórházban ellátták a sérülését.

Az összevérzett helyiséget kitakarították, lefertőtlenítették.

Egy somogyi faluban 10 óra 30 perc körül egy szavazó és a fűtő jelezte a szavazatszámláló bizottságnak, hogy a padlás felől füstöt észlelnek és kérték, hogy értesítsük a polgármestert és a tűzoltókat. A szavazáshoz szükséges dokumentumok (névjegyzék, szavazólapok, az urnák tartalmukkal együtt) hiánytalanul és sértetlenül kimekítették. A szavazóhelyiség új helyszínre költözött.

Győrben egy választópolgár a bizottság delegált tagját sértegette és fenyegette, melyet az érintett jegyzőkönyvbe rögzíteni kért. A választópolgárt a bizottság elnöke megnyugtatta. Az esemény a szavazás lebonyolítását nem veszélyeztette, így azt felfüggeszteni nem kellett.

Nyitókép: Vajda János / MTI

#Választás 2022#választás#rendkívüli esemény#kutyaharapás#vér#fenyegetés

Címlapról ajánljuk