Választás 2022

Április 2-ára befejezték a Kútvölgyi-kórház főhomlokzatának felújítását

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 2. 12:14

A SOTE Kútvölgyi Klinikai Tömbje évekig rettenetesen nézett ki, Fürjes Balázs, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje egy nappal a választás előtt jelentette be, hogy kész az új burkolat.

2018 februárjában kellett volna befejezni, de még évekig állt félkészen a SOTE Kútvölgyi Klinikai Tömbje. Az egyetem 2016-ban nyert 4 és fél milliárd forintos támogatást több épület, így a Kútvölgyi Klinika energetikai fejlesztésére. A felújítás azonban félbemaradt, a Kútvölgyi-kórház toronyépülete külső burkolat nélkül állt azóta is.

Az Innovációs Minisztérium 2019-ben azt közölte az RTL Híradójával, hogy a kórház fejlesztését az Egészséges Budapest program részeként fejezik majd be:


Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár egy nappal a választás előtt, április 2-án Facebookon jelentette be, hogy elkészült a Kútvölgyi torony külső homlokzata.

A poszt szerint vadonatúj homlokzati fedést kapott az épület, a felújítás részeként új szigetelést, nyílászárókat, korszerű hűtés-fűtési rendszert építettek be, a torony homlokzati kivilágítást és új főbejáratot is kapott.


Fürjes Balázs, aki a Fidesz–KDNP pártszövetség országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 3. választókerületében, a posztban azt írja, hogy 

ha a pénzügyminiszterrel megyünk pénzért a kormányhoz, könnyebb eredményt elérni: 2021 nyarán Varga Mihállyal ketten javasoltuk, hogy a kormány biztosítsa a teljes homlokzat felújításához szükséges 11 milliárd forintot. 

Ennek köszönhetően kevesebb mint egy év alatt sikerült befejezni a Kútvölgyi-kórház toronyépületének felújítását, teszi hozzá Fürjes, aki azt is írja, hogy a torony belülről is megújul. Erre a kormány 2021. decemberi döntése 5 milliárd forintot biztosított.

Nyitókép: Fürjes Balázs/Facebook

 

#Választás 2022#fürjes balázs#Belföld#kútvölgyi#kórház

Címlapról ajánljuk