Választás 2022

Orbán: Jelentős és mély gazdasági válság előtt állunk

rtl.hurtl.hu

2022. április 1. 7:54

Nem hónapok, hanem hetek múlva. Cikkünk folyamatosan frissül. 

Jelentős és mély európai gazdasági válság előtt állunk – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádiónak adott péntek reggeli interjújában. A miniszterelnök szerint energiaválság van, mert „Brüsszel emeli az energiaárakat”, és erre jöttek az Oroszország elleni szankciók, aminek a magyar kormánysosem örült, de elfogadta. 

A kormányfő szerint emiatt heteken belül gazdasági válság alakul ki, aminek kezelése a következő kormány feladata lesz. Orbán Viktor kijelentette, hogy nem terveznek megszorításokat a válság kezelésére, ők „a gazdasági növekedést és adócsökkentése előtérbe helyező gyógyszert” alkalmaznak.

A kormányfő hozzátette: élelmiszerválság alakulhat ki az ukrán és orosz gabonaexport kiesése miatt, és az is előfordulhat, hogy alapvető élelmiszerekből hiány lesz. 

Választási csalást követ el az ellenzék

Arra a kérdésre, hogy az ellenzék olyan embereket hív fel, akik nem adták meg az adataikat, Orbán Viktor kijelentette, hogy „ez egy súlyos ügy”.

Ilyen csalást még nem láttam. Stiklik elő szoktak fordulni, az sem szép dolog, de ez nem stikli, amikor emberek százezreinek szerzik meg törvényelen módon az adatit, majd utána erre politikai üzeneteket küldenek anélkül, hogy az emberek ehhez hozzájárultak volna, az nem csak választási csalás, hanem a szabadság kérdését is felveti.

Orbán kijelentette, „lesz a jogászoknak bőségesen dolga a választások után”, mert ez egy „orbitális választási csalás, egy nagyon súlyos jogsértés, amit az utolsó szögik ki kell vizsgálni”.

Nem foglalkozik Márki-Zay Péterrel

Amikor az ellenzék miniszterelnök-jelölt nyilatkozatairól kérdezték, Orbán Viktor kijelentette, „az elején próbálkoztam azzal, hogy megértsem ezeket az egymásnak ellentmondó gondolatokat, de ezt feladtam, mert józan ésszel ezt nehéz követni.”

A kormányfő hozzátette:

Én nem is foglalkoznék az ellenzék, illetve a baloldal miniszterelnök-jelöltjével, ha valaki hallgatja amit mond, ki tudja alakítani a saját véleményét.

A népszavazásról

Orbán Viktor közölte, hogy a választás legfontosabb kérdésévé a háború és béke kérdése vált, ami háttérbe szorította a népszavazást, ami „kiemelkedően fontos lenne”, mert a „gyerekeink jövőjéről kell döntenünk”. Szerinte Magyarország még „gátat tud vetni a genderőrületnek”, ha a népszavazáson is részt vesznek az emberek. 

Nyitókép: Facebook / Orbán Viktor

#Választás 2022#orbán viktor#interjú#választás

Címlapról ajánljuk