Választás 2022

Márki-Zay Péter felesége: Sose latolgattuk, hogy nyerünk, vagy nem nyerünk

rtl.hurtl.hu

2022. április 1. 19:01

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt feleségét négy éve még nem igazán érdekelte a politika.

„Talán a tét változott, ez lett nagyobb, meg a felelősség, ami ezzel jár” – mondta Vincze Felícia, Márki-Zay Péter felesége a 444-nek adott interjújában arról, hogy miért állt nyilvánosság elé.

A szülésznő, aki nagyjából ötszáz gyerek születésében segédkezett, 18 éves kora óta van együtt a miniszterelnök-jelölttel. „Sose latolgattuk ezt, hogy akkor most nyerünk, vagy nem nyerünk” – mondta a szerinte négy éve tartó kampányüzemmódról.

Arról beszélt: ő a kampány szervezésében segít, próbálja Péterfy Judit sajtófőnök válláról levenni a terheket. Hozzátette: ő sosem szavazott a Fideszre, korábban az önkormányzati választásokra el sem ment. Direkt maradt távol a politikától.

Azonban amikor férje reflektorfénybe került, fel kellett hagynia szülésznői karrierjével a kormánypárti média lejárató cikkei miatt. Ilyen cikkek miatt pert is nyert. „Hogy lehet azt kárpótolni, hogy én vagyok a ’gyerekgyilkos szülésznő' Magyarországon”, mondta annak kapcsán, hogy az Origót sérelemdíj megfizetésére is kötelezte a bíróság lejárató cikkek miatt.

Nyitókép: Márki-Zay Péter / Facebook

#Választás 2022#vincze felícia#márki-zay péter#feleség#kampány#szülésznő#interjú

Címlapról ajánljuk