Választás 2022

Budai Gyula feljelentése nyomán indult nyomozás a Szabó Tímea elleni drogvádak ügyében

rtl.hurtl.hu

2022. március 31. 22:06

Az ellenzéki jelölt szerint „ott tartunk”, hogy elég egy nyomozáshoz, ha egy álarcos, beazonosíthatatlan alak bemond valamit.

Ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást a rendőrség, miután a fideszes Budai Gyula feljelentést tett egy, a kormánypárti médiában megjelent felvétel miatt, amelyen egy Anonymous-maszkos alak azt állította, hogy „drogüzletből származó pénzből finanszírozzák” az ellenzéki Szabó Tímea kampányát. A Népszavával az ORFK annyit közölt, hogy a nyomozás érdekeire való tekintettel nem adnak bővebb tájékoztatást.

Budai Gyula a lapnak azt mondta, hogy a feljelentésében azok az információk szerepelnek, amelyek a nyilvánosságban is megjelentek. Szabó Tímea viszont közölte: polgári jogi pert indít Budai Gyula ellen az ügyben tett kijelentései miatt. Szerinte

ma Magyarországon ott tartunk, hogy egy álarcos, beazonosíthatatlan alak bemond valamit valamiről, és erről nyomozás indul.

Szerinte a Fidesz kénytelen „légből kapott dolgokat” felhozni ellene, miután „hónapokig figyeltették a titkosszolgálatokkal és semmit nem találtak”. Azt is kérdezte, hogy a rendőrség miért nem akkor végzett alapos munkát, amikor ellenfele, Bús Balázs „kenőpénzt fogadott el az alvilági diszkókirálytól”, bár az ügyészség szerint a fideszes politikus nem követett el korrupciós bűncselekményt.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

#Választás 2022#szabó tímea#budai gyula#választás#fidesz#ellenzék

Címlapról ajánljuk