Választás 2022

Plakátrongálással vádolják a berettyóújfalui vállalkozót, aki a saját telkén szedte le a Fidesz hirdetését

rtl.hurtl.hu

2022. március 29. 18:35

Papp László kifejezetten megtiltotta, hogy kormánypárti hirdetést tegyenek ki arra a plakáthelyre, ami szívességből állt a birtokán.

Egy forgalmas út mellett van telke Papp László berettyóújfalui vállalkozónak, aki két évtizede megengedte egy barátjának, hogy kitegye oda a vállalkozását hirdető óriásplakátot. A plakáthelyen azóta többféle hirdetés is volt, amit Papp László nem bánt, sőt neki is van egy plakáthelye, így aztán a 2019-es önkormányzati választáson egymás mellé volt kihelyezve a fideszes és az ellenzéki polgármesterjelölt hirdetése.

Ám mint az Azonnali riportjából kiderül, Papp Lászlónak idén elege lett a Fideszből, ezért megkérte a barátját, hogy ne tegyen ki kormánypárti plakátot, inkább vigye el az egész tartószerkezetet a telkéről. Az ellenzéki jelöltet viszont kifejezetten megkérte rá, hogy a másik plakáthelyre helyezze ki saját hirdetését, ingyen és bérmentve.

Ezek után mégis megkeresték a Fidesztől a Papp Lászlót, hogy kitennék nála a kormánypárt reklámját, de ő ehhez nem járult hozzá. Azután egyik nap, amikor nem volt otthon, a tudta és az engedélye nélkül bementek az udvarára, és mégis kihelyezték a fideszes jelölt, Vitányi István plakátját.

Papp László ezután fogta a hirdetőtáblát, targoncával leemelte, óvatosan elhelyezte, hogy ne sérüljön, és szólt a barátjának, hogy elviheti. Ezzel a történet véget is érhetne, ám a berettyóújfalui polgármester ezek után megvádolta az ellenzéki jelöltet és Papp Lászlót azzal, hogy a saját telkére engedély nélkül kihelyezett fideszes plakátot megrongálta.

A Lenin-fiúk visszatértek. Szamuely Tibor elégedetten csettinthetne, ha élne. Láthatóvá válik, hogy a baloldal hogyan is intézné a politikai vitákat hatalomra kerülésük esetén. Most válik világossá, miért emlegetnek lámpavasat, IFA platót, vagyonelkobzást

lovallta bele magát a felháborodásba a városvezető, Muraközi István.

Az ellenzéki jelölt, Szántai László azt mondta, azóta, hogy a polgármester „megpróbálta rátolni” a Fidesz birtokháborítását, a város több polgára is megkérte arra, hogy náluk is helyezze ki a hirdetését. Papp László pedig úgy látja: csak azért került a kampány közepébe, mert ellent mert mondani a Fidesznek. 

Plakátrongálással vádolnának, miközben gyakorlatilag betörtek hozzám! Nem értem, a Fidesznek mindent szabad már?

– kérdezte.

Nyitókép: Facebook / Fidesz Bihar

#Választás 2022#berettyóújfalu#fidesz#plakát

Címlapról ajánljuk