Választás 2022

Bayer Zsolt üzent a „francia seggfejek szócsövének”, a Le Monde-nak: A Nyugat elvesztette „fajfenntartó képességét”

rtl.hurtl.hu

2022. március 29. 11:57

A blogján olvasott be a kormányközeli publicista az egyik legnagyobb francia lapnak.

„Ó, a Le Monde! Francia komcsi lap, francia seggfejek szócsöve, a már nem létező francia dicsőség ócska kis papírmasé utánzata, az európai "mindent-tudás" karikatúrája – szóval: egy rakás szar” – kezdi blogposztját Bayer Zsolt. Azért került a célkeresztjébe a francia lap, mert az arról írt: „újabb négy évig Orbánnal kell együttélnie az EU-nak”.

Bayer szerint ma Európa Magyarországon és Közép-Európában van, nem a nyugaton. „Az általatok mindig megvetett, mindig lenézett, mindig gyarmati sorban tartott, mindig kizsákmányolt és mindig elárult Közép-Európa ma Európa maradéka” – fogalmaz.

Nyugaton ugyan mit mutatnánk meg ma Európa lelkéből? Semmit. Ott már nincsen semmi, csak egy elpuhult, minden identitását elvesztett, a hosszú-hosszú jólétben végképp elhülyült és elbutult massza, amely elvesztette mind ön- mind pedig fajfenntartó képességét.

– írja. Ezután Az ember tragédiája egyes színeihez hasonlítja a Nyugatot. Arról is ír: „És őszintén csodálom a magyar miniszterelnököt, hogy ellentétben velem, ő mind a mai napig hisz bennetek, hisz a Nyugatban, annak ellenére, amit ti műveltek vele, igaztalanul, ostobán, lehazudva a csillagokat is az égből, igazi becstelen, aljas, nyomorult gazemberekként.”

Jean-Baptiste Chastand tudósító arról írt korábban a lapban: úgy néz ki, hogy a vasárnapi választáson negyedszer is befutó lesz Orbán Viktor, de ebből még nem következik szükségszerűen, hogy megerősödik illiberális pozíciója Európában.

Bayer Zsolt pár napja az ellenzéki szavazóköri biztosokon akadt fenn. „Van köztük valami Mohamed nevű fekete úr is” – kommentált ekkor.

Nyitókép: Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája átveszi a Médianéző Központ által alapított Jótollú magyar újságíró díjat Boros Bánk Leventétől, a Médianéző Központ igazgatójától a Városliget Caféban 2022. március 10-én. Fotó: MTI / Bruzák Noémi

#Választás 2022#bayer zsolt#fidesz#le monde#blog#nyugat#faj

Címlapról ajánljuk