Választás 2022

Karácsony: Orbán pénzért kuncsorog az EU-nál, de harcot hirdetett ellene

rtl.hurtl.hu

2022. március 26. 14:59

A főpolgármester szerint ez agyrém és elmebaj.

„Agyrém és elmebaj. A határaink túloldalán véres harcok dúlnak, egy nemzet küzd a szabadságáért és az életéért, az agresszor kórházakat bombáz, atomerőművekre lövet, kenyérért sorban álló emberekre nyit tüzet. És mit csinál a magyar miniszterelnök, aki ország-világ előtt szégyenült meg elvtelen és kisstílű politikája miatt? Harcot hirdet” – kezdi Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely főpolgármester, aki Orbán Viktor szavaira céloz. A miniszterelnök szombaton közösségi oldalán hirdetett harcot Brüsszel és a nemzetközi média ellen.

Karácsony szerint  Brüsszel a NATO, amelyikről a saját honvédelmi minisztere is bevallja, csak ez a szövetség képes megvédeni Magyarországot”. Hozzáteszi:

Brüsszel az Európai Unió, az, amelyiknél éppen pénzért kuncsorog, miután válságba lökte a magyar gazdaságot. Uniós forrás nélkül nincs talpraállás ebben az elszegényített országban, de Orbán harcot hirdet ellene.

Karácsony azt írja: „Legyen vége az ostoba arcoskodásnak, ennek az állandó háborúskodásnak, legyen vége az elvek és értékek nélküli politikai hazardírozásnak! Kelet vagy Nyugat? A történelem jó oldala, vagy a sötét oldala? Putyin bábja, vagy az európai értékrend. Erről döntünk április 3-án” – zárja bejegyzését.

Nyitókép: Mohai Balázs / MTI

#Választás 2022#orbán viktor#karácsony gergely#európai unió#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk