Választás 2022

New York nevezetes pontján, a Times Square-en buzdítják szavazásra a magyarokat

Mohos MátéMohos Máté

2022. március 25. 15:11

Arra hívják fel a figyelmet óriási kivetítőn, hogy március 25-éig regisztrálhatnak a szavazásra a külföldön élő magyarok.

Pénteken jár le a regisztrációs határidő a külföldön élő, de magyar tartózkodási hellyel rendelkezők számára. Erre hívja fel a figyelmet a New York-i Times Square-en látható óriási kivetítő, amit az Action for Democracy nevű szervezet bérelt ki.

A Media1 szerint a szervezet célja a demokratikus értékrend védelme, ezért indított szavazásra buzdító kampányt a nyugati diaszpórában élő magyarok számára. Hét városban szerveznek kulturális eseményt április 3-ra, hogy növeljék a választási kedvet.

A hét városban – Bécsben, Berlinben, Bernben, Hágában, Londonban, Manchesterben és Münchenben – bulikat szerveznek neves hazai zenészek, humoristák és DJ-k részvételével.

Közleményükben azt írták:

A magyarok nem minden nyugati országban élnek a fővárosban, Bernbe és Hágába például az ott élő honfitársaink túlnyomó többségének el kell zarándokolnia. Nekik kedveskedünk ezekkel a rendezvényekkel, és egyben úgy gondoljuk, hogy a kinti magyar közösségek igénye is a választás közös megünneplése

A rendezvényeiken részt fog venni a Fran Palermo, Lovasi András, a Ricsárdgír és Mogács Dániel is.

Nyitókép: Media1 / YouTube

#Választás 2022#new york#times square#magyarok#választás#demokrácia

Címlapról ajánljuk