Választás 2022

Nem tetszik a fideszes képviselőnek, hogy az erdélyi közrádióban a Fideszt is szokták kritizálni

rtl.hurtl.hu

2022. március 24. 17:22

Zsigmond Barna Pál szerint az árokbetemetés feltétele, hogy leszámoljanak a „Gyurcsány-féle baloldallal”.

A Fidesz képviselője, Zsigmond Barna Pál a Marosvásárhelyi Rádióban kifogásolta, hogy az erdélyi magyar nyelvű közszolgálati adó a magyar kormánnyal szemben kritikus hangoknak is teret ad – írja a Transtelex.

Zsigmond Barna Pállal, aki korábban csíkszeredai főkonzul volt, épp azért készített félórás interjút a Marosvásárhelyi Rádió, mert az Erdélybe látogató Márki-Zay Péter is hasonló terjedelemben nyilatkozott. Mindketten ugyanazokban a témákban mondhatták el véleményüket, ám Zsigmond Barna Pál, amikor arról kérdezték, hogy hogyan látja a jövőt, mit lehetne tenni a valódi nemzeti összetartozásért és az árkok betemetéséért, a Marosvásárhelyi Rádiót kezdte kritizálni.

Ugye, van az önök rádiójában egy műsor, amelyet olyan kolléganő vezet, aki rendszeresen, folyamatosan, évek óta szidja Orbán Viktort és a Fideszt. Mi volna, ha létezne egy olyan műsor is, amelyben el lehetne mondani a Fidesz és a jobboldal álláspontját is rendszeresen?

– kérdezte Zsigmond Barna Pál, mire a műsorvezető azt felelte, hogy „ön most itt van, elmondhatja”. A fideszes politikus úgy folytatta, hogy szerinte az árkok betemetését az segítené, ha „nem a jobboldal elleni utálatot próbálnák a Marosvásárhelyi Rádióban szítani, hanem a két tábor közötti együttműködést”, majd reményét fejezte ki, hogy „ha ezzel a régi baloldallal, a Gyurcsány-féle baloldallal leszámoltunk, lesz majd egy másik ellenzék, amelyikkel lehet nemzeti minimumról beszélni és közösen építeni a magyar nemzet jövőjét”. 

Ezt a másfél perces részletet Zsigmond Barna Pál a saját Facebook-oldalán is megosztotta, ahol ismert politikusok fejezték ki tetszésüket az elhangzottak iránt, köztük az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor.

Az interjút készítő Farkas István azt mondta, elszomorítónak tartja, hogy a félórás beszélgetésből épp ezt a részt tartotta kiemelésre érdemesnek Zsigmond Barna Pál. Az már nincs benne a kiragadott részletben, hogy Farkas visszautasította, hogy ne figyelnének oda a kiegyensúlyozott műsorkészítés szabályaira, amit az is mutat, hogy a kormánypárt és az ellenzék is ugyanannyi műsoridőt kapott ugyanabban az idősávban. A műsorvezető hozzátette, hogy rendszeresen készítenek interjúkat fideszes politikusokkal, és minden fontosabb eseményről beszámolnak, amiben a kormánypárt érintett. Azt pedig természetesnek tartja, hogy készülnek kritikus hangvételű műsorok is, mert „többek között ez volna a média legfontosabb szerepe”.

Az a „kolléganő”, akire Zsigmond Barna Pál célzott, nem más, mint a Magyarországon is ismert Parászka Boróka, aki valóban kormánykritikus műsoraival és cikkeivel hívja fel magára a figyelmet, és munkája miatt már többször érte zaklatás, fenyegetés. A mostani esetre a Facebook-oldalán úgy reagált, hogy

a Marosvásárhelyi Rádió közrádió, a sajtószabadság, a teljes és méltányos tájékoztatás elvei és jogszabályai szerint működik, egy ma Magyarországon már ismeretlen demokratikus rendszer szerint. A mi csatornánkon nem „szidjuk Orbán Viktort” és a magyar kormányt. Hanem a negyedik hatalmi ágként kritikusak vagyunk. Kérdezünk, tényeket ellenőrzünk, tájékoztatunk.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Választás 2022#választás#zsigmond barna pál#erdély#fidesz#marosvásárhelyi rádió#parászka boróka

Címlapról ajánljuk