Választás 2022

A magyar választók szerint rossz helyzetben van a gazdaság

rtl.hurtl.hu

2022. március 24. 8:32

Még a fideszeseknek is csak a hatvan százaléka gondolja úgy, hogy jó helyzetben van. 

A felnőtt magyar lakosság 53 százaléka szerint rossz helyzetben van a magyar gazdaság – írta a Telex, a Závecz Research március közepén készült közvéleménykutatásának eredményeire hivatkozva. Különösen az ellenzéki szavazók gondolják így: náluk ez a szám 83 százalék.

Közben a Fidesz-szavazóknak 61 százaléka látja úgy, hogy jó helyzetben van a gazdaság. 18 százalékuk szerint van rossz helyzetben, 21 százalékuk pedig nem tudja, vagy nem válaszolt erre a kérdésre.

Az EU segíthetne

A válaszadók 57 százaléka szerint Magyarország pénzügyi helyzete javulna, ha az Európai Unió által a jogállami problémák miatt visszatartott támogatási pénzek megérkeznének az országba. Ezzel különösen a Fidesz szavazói értenek egyet: hetven százalékuk értett egyet ezzel a kijelentéssel.

A felmérés eredményei szerint a magyarok szerint az uniós támogatást nagyobb eséllyel szerezné meg az ellenzék kormányfőjelöltje, Márki-Zay Péter, mint Orbán Viktor miniszterelnök. A válaszadók 51 százaléka szerint „inkább van esélye” Márki-Zaynak a sikeres tárgyalásokra, míg Orbánról ezt csak 36 százalék gondolta így.

Nyitókép: Orbán Viktor a V4-es országok 2020-as lengyelországi találkozóján. Fotó: Omar Marques/Getty Images

#Választás 2022#választás#közvéleménykutatás#felmérés#márki-zay péter#orbán viktor#ellenzék#fidesz

Címlapról ajánljuk