Választás 2022

Márki-Zay Péter ilyen óriásplakátokkal kampányol Londonban

Mohos MátéMohos Máté

2022. március 20. 13:45

A külföldi szavazókra is rárepül az ellenzék. A King's Cross állomáson és a Borough High Streeten jelentek meg a hirdetések.

Az rtl.hu-hoz eljuttatott fotókon látszik, hogy Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltet már Londonban is óriásplakátok hirdetik.

Az „Aki érti e szavakat: Az ország számít rátok!" üzenettel két londoni helyszínen, a King's Cross állomáson és a Borough High Streeten jelentek meg az ellenzék magyar nyelvű plakátjai a kampányidőszak utolsó két hetében, olvasható az Egységben Magyarországért vasárnapi közleményében.

Akár döntő is lehet annak a több százezer magyarnak a szavazata az idei választásokon, akik jelenleg külföldön élnek. Az ő helyzetüket a kormánypárt szándékosan próbálja korlátozni azzal, hogy csak nehezített pályán, gyakran többórás utazást és sorbanállást igénylő helyszíneken szavazhatnak. Nem meglepő, hogy így alakították a külföldön élők szavazási lehetőségeit, hiszen 5-ből 4 külföldön élő magyar kormányváltást szeretne

– írják.

Márki-Zay legutóbb január végén járt Londonban, ahol Csillag Tamással, a Momentum politikusával fórumozott.

Közben a kormány is igyekszik kedveskedni az ott élő magyaroknak. Tízmilliárd forintért vásároltak épületet a londoni közösségnek, ahol lesz hétvégi magyar iskola és színházterem is.

A külföldi magyarok szavazásával korábban az RTL Híradó is foglalkozott.

Nyitókép: Egységben Magyarországért

#Választás 2022#márki-zay péter#london#szavazás#óriásplakát#kampány#választás#külföldön élő magyarok

Címlapról ajánljuk