UEFA

Először lép pályára az AS Roma azóta, hogy a szívéhez kapva földre rogyott az egyik játékosa

rtl.hurtl.hu

2024. április 17. 10:42

Egyetlen párharc sem dőlt még el az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga negyeddöntőiben, még mindegyik csapatnak van esélye bejutni a legjobb négy közé. A top mérkőzés az AS Roma és az AC Milan összecsapás lehet. Az RTL Hármon egyebek közt ezt is láthatják élőben csütörtökön, míg az RTL+-on még több mérkőzés közül választhatnak az előfizetők. Mutatjuk, milyen meccsek lesznek csütörtökön, és hol tudja követni ezeket. 

Lille – Aston Villa: csütörtök 18:30; RTL HÁROM és RTL+

Az UEFA Európa Konferencia Liga negyeddöntő-visszavágóján a Lille fogadja az Aston Villát. Az április 11-i első mérkőzésen az angolok nyertek 2-1-re: Watkins korán, már a 13. percben megszerezte a vezetést, McGinn pedig az 56. percben megduplázta a hazaiak előnyét. A Lille szurkolóinak reményeit Diakite hozta vissza a hajrában, miután a 84. percben 2-1-re szépített. Több találat azonban már nem született, így a visszavágót az ezúttal majd vendégként pályára lépő Aston Villa várhatja egygólos előnyből.

Az ellenfelek a múlt hetet megelőzően kétszer találkoztak egymással, 2002-ben az Intertotó Kupa elődöntőjében. Akkor a Lille jutott a fináléba, miután az első meccs 1-1-es döntetlenjét követően a visszavágón 2-0-ra megverte az Aston Villát.

A hazaiaknál sérülés miatt kihagyja az összecsapást Fernandes, Ilic és Umtiti, míg Gomes játéka kérdéses; a vendégeknél Buendia, Kamara, Mings és Ramsey nem lép pályára. A játékvezetők Szlovákiából érkeznek, Ivan Kružliak munkáját Branislav Hancko és Jan Pozor segíti.

AS Roma – AC Milan: csütörtök 21:00; RTL HÁROM és RTL+

Az olasz csata újabb felvonásához érkezünk: egy héten belül másodszor is összecsap az AS Roma és az AC Milan, hogy kiderüljön, melyikük folytathatja az UEFA Európa Liga elődöntőjében.

A múlt heti első találkozón a fővárosiak 1-0-ra nyertek Mancini 17. percben szerzett találatával. Méghozzá idegenben; így most a Stadio Olimpicóban, több tízezer hazai szurkoló előtt De Rossi együttesének van nagyobb esélye, hogy a legjobb négy között folytathassa. Azonban az egygólos hátrány könnyedén ledolgozható, ezért az AC Milan drukkerei is joggal bizakodhatnak, hogy kedvenceik képesek megfordítani a párharc állását.

A Romából hiányzik majd Azmoun, Cristante és Ndicka. Az utóbbi az Udinese elleni meccsen kapott a szívéhez, majd terület el. Bár először úgy tűnt, nagyon nagy a baj, a focista később már a kórházból posztolt, állapota úgy tűnik, stabil.

A vendégeknél Kalulu, Kjaer és Pobega nem hadra fogható, Mirante játéka pedig még mindig kérdéses; a vendégeknél Azmoun szereplése nem biztos még. A mérkőzésen a lengyel Szymon Marciniak fújja a sípot, őt honfitársai, Tomasz Listkiewicz és Adam Kupsik segítik.

Az RTL+ előfizetőinek az alábbi negyeddöntő-visszavágókat is élőben közvetítjük az UEFA Európa Ligából és az UEFA Európa Konferencia Ligából:

Fiorentina – Viktoria Plzeň: csütörtök 18:45; RTL+

Minden ezen a mérkőzésen dől el, hiszen az odavágón 0-0-ás döntetlen született az UEFA Európa Konferencia Liga negyeddöntőjében. A meccset spanyol játékvezetők irányítják.

Fenerbahçe – Olimpiakosz Pireusz: csütörtök 21:00; RTL+

A görög együttes várhatja előnyből a visszavágót, miután az Olimpiakosz az első összecsapáson 3-2-re győzött a Fenerbahçe ellen az UEFA Európa Konferencia Liga negyeddöntőjében. A találkozót német bírók vezetik.

West Ham United – Leverkusen: csütörtök 21:00; RTL+

Kétgólos előnyben utazik Angliába a Leverkusen, amely 2-0-ra győzött az UEFA Európa Ligában a legjobb négy közé jutásért zajló párharc első mérkőzésén. A meccsen spanyol játékvezetők működnek közre.

Olympique de Marseille – Benfica: csütörtök 21:00; RTL+

2-1-re nyert hazai pályán a Benfica a Marseille ellen az UEFA Európa Liga elődöntőjéért folyó harc odavágóján. A visszavágón német bírói négyes fújja a sípot.

Csütörtök este kiderül, mely együttesek jutnak be az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga legjobb négy csapata közé. Szurkoljanak velünk élőben az RTL Hármon és az RTL+ felületén!

Nyitókép: Az AC Milan csatára, Olivier Giroud vitatkozik az AS Roma két ászával Gianluca Mancinivel és Romelu Lukakuval – Fotó: Alessandro Garofalo / Reuters

#UEFA#európa liga#európa konferencia liga#AS Roma#ac milan#Evan Ndicka

Címlapról ajánljuk