UEFA

„A befejezéseknél nem voltunk elég következetesek” – értékelt az edző, akinek csapatán Szoboszlaiék átgyalogoltak

rtl.hurtl.hu

2023. december 1. 12:31

Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool az UEFA Európa Liga csoportkörének ötödik fordulójában a LASK-ot fogadta hazai pályán, és – ahogyan azt az RTL Három képernyőjén és az RTL+ felületén is láthatták –, kiütéssel, 4-0-ra megnyerte a mérkőzést. 

Kiütéssel nyert a Liverpool a LASK ellen csütörtökön az UEFA Európa Ligában, 4-0-ra intézték el Szoboszlaiék az osztrák csapatot. A magyar klasszist ezúttal pihentette Jürgen Klopp, de együttese nélküle is magabiztosan húzta be a három pontot. Az angolok így megerősítették a helyüket az E csoport élén, mi több, már biztosan csoportelsőként jutnak tovább. A LASK azonban maradt az utolsó helyen. A mérkőzés összefoglalóját az alábbi videóban nézhetik meg.


Az összecsapás után a négyből két gólt szerző Gakpo így értékelt az UEFA hivatalos oldalának: 

Jól játszottunk, és sikerült elérnünk azt az eredményt, amit szerettünk volna. Mindig mindenki meg akarja mutatni, amit tud, és nekünk ez most sikerült. Erős és magabiztos együttesünk van, az utóbbi időben jó eredményeket érünk el a Premier League-ben és a nemzetközi porondon is – ezt az utat szeretnénk folytatni.

A vesztes csapat vezetőedzője, Thomas Sageder az ellenfelet is dicsérte: „A Liverpool ismét megmutatta, hogy egy abszolút világklasszis együttes. Ahhoz, hogy egy ehhez hasonló mérkőzésen el tudjunk bármit is érni, mindennek össze kell jönnie. Ez ezúttal sajnos nem így történt, annak ellenére, hogy egészen a legvégéig mindent megpróbáltunk.” 

A lehetőségeink ugyan megvoltak, de a befejezéseknél nem voltunk elég következetesek

– zárta értékelését az edző.

Mivel az E jelű csoport másik találkozóján a Toulouse és a Royal Union SG 0-0-ás döntetlent játszott, így az biztossá vált, hogy a Liverpool az eddig megszerzett tizenkét pontjával már bejutott az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjébe. A második helyért azonban még a nyolcpontos Toulouse és az ötpontos Royal Union is versenyben van. Az osztrák LASK kiesése viszont már biztos. 

Az UEFA Európa Liga két hét múlva, december 14-én folytatódik a csoportkör utolsó, hatodik fordulójával, amikor is eldől, ki jut tovább, és kinek a számára ér véget a nemzetközi kupaszereplés. Tartsanak az RTL HÁROMMAL és az RTL+-szal akkor is, hiszen összesen tíz összecsapást közvetítünk élőben!

Nyitókép: Cody Gakpo a Liverpool színeiben a negyedik gólját lövi az osztrák LASK ellen az UEFA Európa Ligában 2023. november 30-án – Fotó: Simon Stacpoole / Offside / Offside via Getty Images

#UEFA#liverpool#lask#európa liga#gakpo#szoboszlai dominik

Címlapról ajánljuk