UEFA

Sporting – Arsenal: teljesen nyílt a párharc

rtl.hurtl.hu

2023. március 10. 14:25

Nem bírt egymással a Sporting és az Arsenal az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így a csütörtöki visszavágón dől majd el, melyik együttes folytathatja a legjobb nyolc között. Rajtuk kívül a teljesség igénye nélkül pályára lépett az AS Roma, az Union Berlin vagy a West Ham is. Nézzük, mi történt az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga nyolcaddöntőjének általunk közvetített, 18:45-kor kezdődött meccsein!

Sporting CP - Arsenal: 2-2

A találkozó négy gólt hozott, méghozzá egyenlő eloszlásban, így a csapatok a második mérkőzésre hagyják a döntést arról, melyikük folytathatja az UEFA Európa Liga negyeddöntőjében.

Az összecsapás első találatára a 22. percig kellett várni, amikor egy szögletet követően a vendégek szerezték meg a vezetést. Fabio Vieira sarokrúgására William Saliba ugrott a legmagasabbra, és a kapu bal oldalába fejelt. Az egyenlítés viszonylag hamar, tizenkét perccel később született meg, egy nagyon hasonló szituációból. Marcus Edwards szögletére Goncalo Inacio érkezett remekül, és közvetlen közelről a hálóba bólintott.

Sőt, az 55. percben a vezetést is átvette a hazai csapat: türelmes labdajáratást követően Turner kapus Goncalves kísérletét még bravúrral védte, ám a kipattanóval szemben tehetetlen volt - Paulinho kíméletet nem ismerve vágta be a kapuba a labdát.

A meccs utolsó, döntetlent eredményező találata egy öngól volt: a 62. percben Xhaka lövése olyan szerencsétlenül változtatott irányt Moritán, hogy a portugálok hálóőrének esélye sem volt hárítani.

Semmi nem dőlt tehát még el, a csütörtöki visszavágón múlik majd, melyik csapat folytathatja az UEFA Európa Ligában, és melyik számára fejeződik be idénre a nemzetközi kupaszereplés.

Sporting – Arsenal: teljesen nyílt a párharc


Az RTL+ felületén 18:45-től az alábbi mérkőzéseket közvetítettük élőben:

AS Roma – Real Sociedad: 2-0

Egy gól az elején, egy a végén - így épült fel a mérkőzés. El Shaarawy 13. és Kumbulla 87. perces találatainak köszönhetően az AS Roma kétgólos előnyben várhatja a visszavágót, amelynek a tétje az UEFA Európa Liga negyeddöntője.

Union Berlin – Royale Union SG: 3-3

Gólparádét és 3-3-as döntetlent hozott az UEFA Európa Liga negyeddöntőjébe jutásért folyó összecsapás. Schäfer András együttesének, az Union Berlinnek így még minden esélye megvan, hogy csütörtökön kiharcolja a továbbjutást. A gólok szerzői: Juranovic (42.), Knoche (69.), Michel (89.), valamint Boniface (28. és 72.), Vertessen (58.).

AEK Larnaca – West Ham United: 0-2

Gyurcsó Ádám klubja nehéz helyzetből várja a visszavágót, hiszen a West Ham Antonio első félidőben szerzett két góljával 2-0-ra győzött Cipruson. A cél az UEFA Európa Konferencia Liga legjobb nyolc csapata közé kerülés.

Anderlecht - Villarreal: 1-1

1-1-es döntetlent játszottak egymással a felek, így még teljesen nyílt a párharc az UEFA Európa Konferencia Liga negyeddöntőjébe jutásért. A vezetést a vendégek szerezték meg Trigueros 28. perces találatával, erre Dreyer az 57. percben válaszolt, kialakítva a végeredményt.

Ne feledjék, csütörtökön máris érkeznek a nyolcaddöntők visszavágói, így aznap este 18:30-tól az RTL HÁRMON élőben láthatják a Real Betis – Manchester United és az Arsenal - Sporting összecsapást, illetve az RTL+ előfizetőinek további nyolc mérkőzést is élőben közvetítünk. Élesedik a küzdelem, hiszen ekkor dől majd el, ki jut be az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga negyeddöntőjébe. Érdemes lesz velünk tartani!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#európa liga#európa konferencia liga

Címlapról ajánljuk